Boek
Nederlands

Een kat tussen de duiven

Agatha Christie (auteur)
Verschillende moorden, snel achter elkaar op een Engelse meisjeskostschool gepleegd, stellen zelfs Hercule Poirot voor een raadsel.
Titel
Een kat tussen de duiven
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cat among the pigeons
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015 | Andere uitgaves
231 p.
ISBN
9789048822799 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Wat heeft een Engelse meisjeskostschool te maken met een revolutie in het Midden-Oosten? De moord op een lerares is zelfs voor Hercule Poirot een raadsel. Door een voor een alle leraressen en leerlingen onder de loep te nemen wordt het aantal verdachten steeds kleiner tot ten slotte de schuldige overblijft. Boeiende detective, oorspronkelijk verschenen in 1959, van de beroemde Engelse schrijfster Agatha Christie (1890-1976), schepper van onder anderen Miss Marple en detective Poirot. Zeer kleine druk.

Over Agatha Christie

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door

Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay. Ze is de tweede dochter van de Amerikaan Frederick Alvah Miller en Clarissa Boehmer. Voordien werden in h…Lees verder op Wikipedia