Boek
Nederlands
Drie moorden die na elkaar gepleegd worden, zetten een scherpzinnig speurder aan het werk.
Titel
Lord Edgware sterft
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
M.J. Landré-Tollenaar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lord Edgware dies
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015 | Andere uitgaves
220 p.
ISBN
9789048822836 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Jane Wilkinson wil scheiden van lord Edgware, om te kunnen hertrouwen. De lord weigert echter en lady Jane roept de hulp in van Hercule Poirot om haar man alsnog te overreden in een scheiding toe te stemmen. Poirot doet zijn best maar dan wordt lord Edgware vermoord aangetroffen. Een tweede moord, schijnbaar zonder verband met de eerste, drijft inspecteur Japp tot wanhoop en ook hij roept de hulp in van Poirot.

Dit verhaal wordt verteld door Kapitein Hastings. De twee actrices: Jane Wilkinson en Carlotta Adams spelen de hoofdrollen. Ze zijn elkaars tegenpolen. De ene is blond, de andere zwart. Jane is uitbundig maar door en door egoïstisch. Carlotta is vriendelijk, zacht en meevoelend. Alle andere personages lijken maar figuranten in het spel. Zelfs Poirot wordt door Jane "als een marionet gebruikt" en dat geeft een flinke deuk in zijn eigenwaarde. Door het ijverige zoekwerk van Japp en het onversaagde werk van zijn grijze cellen slaagt Poirot er uiteindelijk in klaar te zien i…Lees verder
De schone Amerikaanse toneelspeelster met haar intrigerende hese stem, Lady Edgware, ruimt haar lord en nog een paar mensen uit de weg met het oog een hertog te huwen waardoor ze nog hoger op de adellijke ladder klimt. Maar dat horen we pas in het laatste hoofdstuk nadat alles en iedereen uit haar omgeving verdacht is geweest. Een ijzersterke, ouderwets goede Agatha Christie uit 1933 met Poirot op zijn best, die de spanning tot het laatst erin weet te houden. Deel uit een serie opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen: nieuw zetwerk, nieuwe spelling, herziene vertaling. Foto-omslag, serierug, pocketeditie.

Over Agatha Christie

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door

Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay. Ze is de tweede dochter van de Amerikaan Frederick Alvah Miller en Clarissa Boehmer. Voordien werden in h…Lees verder op Wikipedia