Als tijdens een spelletje bridge iemand doodgestoken is, probeert Poirot de zaak op te lossen door aan de hand van het bridgespel de karaktereigenschappen van de potentie͏̈le daders te bestuderen.
Titel
Poirot speelt bridge
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
M.J. Landré-Tollenaar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cards on the table
Uitgever
[amsterdam]: The House of Books, [2016] | Andere uitgaves
200 p.

Andere talen:

Besprekingen

Er bestaat niet één mens, die iets kan doen, wat niet in zijn karakter ligt, beweert de detective Poirot en als tijdens een bridgepartij in dezelfde kamer iemand wordt doodgestoken, zonder dat men het gemerkt heeft, lost Poirot het raadsel op door naar de karaktereigenschappen der spelers te zoeken. Uit hun bridgespel bouwt hij een theorie op, welke succes heeft. Een geslaagde detective. Deel uit een serie opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen: nieuw zetwerk, nieuwe spelling, herziene vertaling. Foto-omslag, serierug, pocketeditie.

Over Agatha Christie

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door

Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay. Ze is de tweede dochter van de Amerikaan Frederick Alvah Miller en Clarissa Boehmer. Voordien werden in h…Lees verder op Wikipedia