Boek
Nederlands

Schuldig in eigen ogen

Agatha Christie (auteur), Myra Vreeland (vertaler)
De jonge erfgename van een aanzienlijk fortuin wordt beschuldigd van twee moorden.
Titel
Schuldig in eigen ogen
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
Myra Vreeland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sad cypress
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015 | Andere uitgaves
192 p.
ISBN
9789048822966 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Wanneer de jonge erfgename van een aanzienlijk fortuin beschuldigd wordt van twee moorden, is er heel wat speurwerk van detective Hercule Poirot nodig om de waarheid aan het licht te brengen. Een van de betere 'Christies' met een aantrekkelijk uitgewerkt gegeven en een slechts schematische ontknoping.

Over Agatha Christie

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door

Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay. Ze is de tweede dochter van de Amerikaan Frederick Alvah Miller en Clarissa Boehmer. Voordien werden in h…Lees verder op Wikipedia