Boek
Nederlands

Vijf kleine biggetjes

Agatha Christie (auteur), L.J. Verver (vertaler)
Hercule Poirot probeert een zaak op te lossen, die ruim vijftien jaar eerder door de justitie werd afgesloten.
Extra onderwerp
Poirot, Hercule ; personage
Titel
Vijf kleine biggetjes
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
L.J. Verver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five little pigs
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015 | Andere uitgaves
230 p.
ISBN
9789048823109 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Hercule Poirot krijgt bezoek van een jong meisje dat pas vernomen heeft dat haar moeder zestien jaar geleden voor moord is veroordeeld. Ze vraagt Poirot uit te zoeken of haar moeder echt haar vader heeft vermoord. De getuigen van vroeger hebben allen een andere versie van het gebeurde en steeds meer verdachten komen opdagen. Natuurlijk komt Poirot toch achter de wrange waarheid. Een boeiende detective in de bekende Christie-stijl die voor de tegenwoordige lezers nog steeds aantrekkelijk is. Pocketeditie, zeer kleine druk.

Over Agatha Christie

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door

Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay. Ze is de tweede dochter van de Amerikaan Frederick Alvah Miller en Clarissa Boehmer. Voordien werden in h…Lees verder op Wikipedia