Boek
Nederlands

Groeien doe je samen : hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind?

Albert Janssens (auteur), Emiel van Doorn (auteur)
+1
Groeien doe je samen : hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind?
×
Groeien doe je samen : hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind? Groeien doe je samen : hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind?

Groeien doe je samen : hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind?

Janssens en van Doorn tonen aan de hand van alledaagse situaties hoe ouders de ontwikkeling van hun kind kunnen stimuleren. Ze geloven dat ieder kind onbeperkte mogelijkheden heeft om zich te ontwikkelen. Interactie is hierbij cruciaal.
Titel
Groeien doe je samen : hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind?
Auteur
Albert Janssens Emiel van Doorn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2012
205 p. : ill.
ISBN
9789020931501 (paperback)

Besprekingen

Over de ontwikkeling en de groei van kinderen is er al heel wat onderzoek verricht en al heel wat gepubliceerd. Ouders en opvoeders weten graag hoe ze de ontwikkeling van het kind het beste kunnen stimuleren zodat het kind zich op een optimale wijze kan ontplooien. De auteurs van Groeien doe je samen zijn erin geslaagd om op een duidelijke, eenvoudige en wetenschappelijk correcte wijze te beschrijven welke factoren een invloed hebben op die optimale ontwikkeling van kinderen. Aan de hand van dagelijkse voorbeelden laten Albert Janssens en Emiel van Doorn de lezer kennismaken met alle aspecten van de ontwikkeling van het kind.
In het eerste deel benadrukken de auteurs het belang van cultuur, waarden, normen, overtuigingen en verwachtingen binnen de opvoeding. Zeer uitgebreid beschrijven ze in dit deel het ‘ABC of love’ die bij jonge kinderen de sterkste verbindingen tussen hersencellen tot stand brengt. Het ‘ABC of love’ bestaat uit: liefdevolle aanraking, beurt nemen, fysi…Lees verder
In deze handzame paperback wordt aan de hand van ontwikkelingsstadia, voorbeelden en ervaringen, oefeningen en tips, aan ouders en andere opvoeders duidelijk gemaakt hoe je de ontwikkeling van een (jong) kind kunt stimuleren. Thema's als nature versus nurture, ABC of love, cultuur (waarden, normen, overtuigingen en verwachtingen), kennis binnen opvoeding, kwaliteitsvolle interactie, leren door reflecteren en het inrichten van een ontwikkeling bevorderende omgeving, worden aangestipt, kort en bondig uitgelegd, voorzien van ervaringen, feiten, oefeningen en tips. Met als gemeenschappelijk (hoofd)thema – als wortels van een boom: wederkerigheid. Kinderen ontwikkelen zich door hun ouders – we worden ouders door onze kinderen. Beide auteurs stoelen hun positieve boodschap op inzichten van Feuerstein, Greenspan, Piaget en Vygotsky en maken deze (op verschillende manieren ) zeer toegankelijk voor ouders, opvoeders in kinderopvang, onderwijs en begeleiding. Een uitgave vanuit een onvoorwaarde…Lees verder