Dvd

Moeder ik wil bij de revue

Annet Malherbe (uitvoerder), Egbert-Jan Weeber (uitvoerder), Peter Blok (uitvoerder)
Als in de tweede helft van de jaren vijftig van de 20e eeuw de vrolijke zoon van de kolenboer naar de grote stad trekt omdat hij bij de revue wil, heeft hij veel moeilijkheden te overwinnen.
Toon meer
Uitgever
Just Bridge, 2012
2 dvd-video's
EAN
8711983959293
CDR
HFD0476

Besprekingen

Nederlandse televisieserie uit 2012 geregisseerd door Rita Horst, met Annet Malherbe, Peter Blok, Egbert-Jan Weeber, Noortje Herlaar, Huub Stapel, Mike Weerts, Jon van Eerd e.v.a. Het verhaal speelt zich af in de tweede helft van de jaren vijftig. Voorzichtig dient zich na de oorlog de welvaart aan, maar voor kolenboer Somers ziet het er niet best uit: de mensen stappen over op olie. Bob Somers, die geacht wordt zijn vader op te volgen in de zaak, raakt in de ban van de revue. Hij vertrekt naar de stad en ontmoet Jeanne waar hij stapelverliefd op wordt, regelt een baantje als toneelknecht bij de revue en hoopt zo verder te komen. Constance van Amstel (Spits 10-10-'12): 'Ruim 1,6 miljoen mensen stemden maandagavond af op 'Moeder ik wil bij de revue', de nieuwste dramaserie van Omroep Max. De ouderenomroep heeft met de reeks de zoveelste kijkcijferhit in handen.' Willem Pekelder (Trouw 17-10-'12): 'De dramareeks voldoet aan alle voorwaarden voor succes: de cast, de liedjes van Wim Sonne…Lees verder

Over Annet Malherbe

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tom Beetz

Annet Malherbe (Rotterdam, 23 november 1957) is een Nederlandse actrice. Ze werd zowel voor haar rol in Mus (1993), als in Abel (1986) en in Kleine Teun (1998) genomineerd voor een Gouden Kalf, terwijl ze voor haar aandeel in de laatstgenoemde film ook een nominatie ontving voor een European Film Award.

Biografie

Na de lagere school in Zwijndrecht ging Malherbe in 1969 in Dordrecht naar de mavo. Met haar diploma op zak besloot ze zich aan te melden voor de Toneelschool in Amsterdam. Ze werd afgewezen omdat ze te jong was. Toen ze in 1977 opnieuw auditie deed, werd ze wel aangenomen. In 1982 sloot ze zich aan bij theatergezelschap Baal.

Annet Malherbe speelde een bijstandsmoeder in televisieserie Mus en in Gooische Vrouwen vertolkte ze de rol van Willemijn Lodewijkx. Ook was ze te zien als de moeder van Abeltje in de gelijknamige speelfilm. Ze vertolkte in het eerste seizoen van Lees verder op Wikipedia