Boek
Nederlands

Alle verhalen van Pieter Konijn

Beatrix Potter (auteur)
+1
Alle verhalen van Pieter Konijn
×
Alle verhalen van Pieter Konijn Alle verhalen van Pieter Konijn

Alle verhalen van Pieter Konijn

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met de vier verhalen over de belevenissen van Pieter Konijn en zijn vriendjes. Prentvertelling met zwart-witte en zachtgekleurde fijne illustraties voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Het verhaal van Pieter Konijn
Het verhaal van Benjamin Wollepluis
Het verhaal van de Wollepluis-konijntjes
Het verhaal van Heer Vos
Onderwerp
Konijnen
Extra onderwerp
VOO
Titel
Alle verhalen van Pieter Konijn
Auteur
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The complete adventures of Peter Rabbit
Editie
7
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2013
91 p. : ill.
ISBN
9789021672076 (hardback)

Besprekingen

Groot formaat boek waarin vier belevenissen van Pieter Konijn bijeengebracht zijn. Op één na zijn de verhalen al eerder afzonderlijk verschenen op klein formaat. De kwaliteit van de korte verhalen is middelmatig. Het wegloopverhaal zal kinderen het meest aanspreken. Bij deze verhalen is een groot aantal illustraties (bij het laatste verhaal deels in zwart-wit, deels in kleur) afgedrukt. De zachtgekleurde illustraties met veel groen, bruin en zachtrood, zijn mooi en heel sfeervol. Dat er een paar vergroot zijn, is wat minder geslaagd omdat de inkleuring daardoor wat vlekkerig is. De tekst is bij drie verhalen tamelijk summier en in duidelijke kolommen bij het bijbehorende plaatje geplaatst. In het laatste verhaal overheerst de tekst, waar de plaatjes tussenin gezet zijn. Leuke voorleesbundel die veel kijkplezier biedt aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902).

Ze groeide op in een welgesteld gezin. Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de discussie over symbiose. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties