Boek
Nederlands

Drie babyzusjes

Beatrix Potter (auteur)
+1
Drie babyzusjes
×
Drie babyzusjes Drie babyzusjes

Drie babyzusjes

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Pieter Konijn heeft drie kleine babyzusjes gekregen. Pieter wil graag met ze spelen, maar ze slapen alleen maar. Mama zegt dat Pieter geduld moet hebben. Oblong, hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde aquareltekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Drie babyzusjes
Auteur
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Three little bunnies
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2017
[16] p. : ill.
ISBN
9789021677316 (hardback)

Besprekingen

Bij Pieter Konijn en zijn moeder in het hol wonen nu ook drie babyzusjes. De kleine Pieter vindt het prachtig en droomt ervan om met hen op avontuur te gaan. Maar in werkelijkheid ligt het drietal meestal te slapen. Zus Flopsie vindt zijn tromgeroffel te hard en zus Mopsie reageert niet eens op zijn (stille) speelgoedboot. Pas wanneer het derde konijntje, voor wie nog een naam moet worden verzonnen, wakker wordt, is er pret. Hardkartonnen, oblong prentenboek met twee afgeronde hoeken naar de Engelse klassieker van Beatrix Potter 'Three bunnies'. Met lieflijke aquarelpentekeningen over de enkele, cremekleurige pagina's en een slotprent over dubbele bladzijden. De konijnen zijn niet-natuurgetrouw weergegeven: ze kleden en gedragen zich als mensen. De tekst bestaat (behalve in de slotprent) uit enkele regels in de verleden tijdsvorm. De sfeer is knus en gemoedelijk. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902).

Ze groeide op in een welgesteld gezin. Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de discussie over symbiose. …Lees verder op Wikipedia