Boek
Nederlands

Hieperdepiep!

Beatrix Potter (auteur)
+1
Hieperdepiep!
×
Hieperdepiep! Hieperdepiep!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Pieter Konijn is jarig. Maar hij voelt zich erg alleen, omdat niemand tijd voor hem heeft. Moet hij op deze speciale dag dan helemaal alleen spelen? Hardkartonnen prentenboek met aquarellen in pastelkleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Hieperdepiep!
Auteur
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Happy birthday!
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, © 2018
[16] p. : ill.
ISBN
9789021678382 (hardback)

Besprekingen

Pieter Konijn is jarig. Maar hij voelt zich heel erg alleen, omdat niemand met hem wil spelen. De drie konijntjes, Benjamin Wollepluis en zelfs zijn moeder hebben het allemaal te druk. Pieter vindt zichzelf heel zielig. Maar dan blijkt dat iedereen bezig was met de voorbereidingen van Pieters verjaardag. Hardkartonnen peuterboek met niet al te veel tekst en sfeervolle illustraties in pasteltinten, die goed passen bij het verhaal. Leuk verhaaltje om aan jonge peuters voor te lezen, maar ook om ze zelf het boek te laten bekijken. Stevige uitgave. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902).

Ze groeide op in een welgesteld gezin. Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de discussie over symbiose. …Lees verder op Wikipedia