Boek
Nederlands

Mijn eerste woordjes : een vrolijk voelboek

Beatrix Potter (auteur)
+1
Mijn eerste woordjes : een vrolijk voelboek
×
Mijn eerste woordjes : een vrolijk voelboek Mijn eerste woordjes : een vrolijk voelboek

Mijn eerste woordjes : een vrolijk voelboek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kartonnen aanwijsboek met zachtgekleurde illustraties van figuren uit de wereld van Pieter Konijn, over dieren, kleuren, cijfers en vormen. Met flapjes en voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Mijn eerste woordjes : een vrolijk voelboek
Auteur
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Peter Rabbit, touch and feel playbook
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2014
10 p.
ISBN
9789021672663 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante kartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken kunnen peuters veel leren en ontdekken. Meer dan alleen woordjes, zoals de titel doet vermoeden. Aan de hand van de bekende illustraties van Beatrix Potters Pieter Konijn komen op de eerste bladzijden dieren en hun eigenschappen aan bod. Daarna volgen de thema’s Kleuren, Vormen, Dingen doen en Cijfers (1 t/m 5). Elke pagina bestaat uit losse afbeeldingen, nu eens tegen een lichte achtergrond, dan weer tegen kleurige achtergrondvlakken. Door heel het boek heen zijn dingen te voelen, zoals de pluimstaart van de eekhoorn en het jasje van Pieter Konijn. Ook zijn er flapjes, waarachter iets te ontdekken is. Waar een konijntje bij het thema Dingen doen bijvoorbeeld eerst lekker aan het eten is van een krop sla, zie je dat konijntje slapen als je het slablad optilt. Een leerzaam en sfeervol boek om samen met peuters te bekijken. Over Pieter Konijn verscheen ook het hardkartonnen prentenboekje 'De liefste ben jij'*. Vanaf ca. 2 …Lees verder

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902).

Ze groeide op in een welgesteld gezin. Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de discussie over symbiose. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties