Boek
Nederlands

Pieter Konijn en zijn vriendjes

Beatrix Potter (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Pieter Konijn en zijn vriendjes
×
Pieter Konijn en zijn vriendjes Pieter Konijn en zijn vriendjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met vier verhalen over de belevenissen van de ondeugende Pieter Konijn en zijn drie brave zusjes, zijn neef Benjamin en mevrouw Miezemuis. Met sfeervolle, gedetailleerde kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Konijnen
Titel
Pieter Konijn en zijn vriendjes / tekst en illustraties Beatrix Potter
Auteur
Beatrix Potter
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Peter Hase & Benjamin Häschen
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2018
59 p. : ill.
ISBN
9789048317042 (hardback)

Besprekingen

Royaal formaat (A4) voorleesboek met vier verhalen en sfeervolle kleurenillustraties, naar de eerste uitgave over Peter Rabbit uit 1902 van Beatrix Potter (1866-1943). De verhalen gaan over het ondeugende konijntje Pieter en zijn drie brave zusjes, over neef Benjamin en mevrouw Miezemuis. De spannende belevenissen spelen zich, ondanks moeders waarschuwing, af in de groentetuin van meneer Verhoef 'Jullie vader heeft daar een ongeluk gehad. Zo kwam hij terecht in de pastei van mevrouw Verhoef.' Mevrouw Konijn zorgt voor een veilige thuishaven, een oom geeft waar nodig een 'pedagogische tik'. De dieren kleden en gedragen zich als mensen, maar bij gevaar kiezen ze evengoed het hazenpad op vier poten. In het derde verhaal zijn de koijntjes volwassen. Gemoedelijke, beeldende schrijfstijl; de schrijfster is voelbaar aanwezig. De vele, realistisch uitgewerkte pentekeningen in inkt en aquarel zorgen, tezamen met de tekstblokken, voor een levendige bladspiegel (wat indertijd zonder meer uniek …Lees verder

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902).

Ze groeide op in een welgesteld gezin. Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de discussie over symbiose. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties