Boek
Nederlands

Pieter Konijn : Snuf, snuf... : een krab- en snuffelboek

Beatrix Potter (auteur)
+1
Pieter Konijn : Snuf, snuf... : een krab- en snuffelboek
×
Pieter Konijn : Snuf, snuf... : een krab- en snuffelboek Pieter Konijn : Snuf, snuf... : een krab- en snuffelboek

Pieter Konijn : Snuf, snuf... : een krab- en snuffelboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Op weg naar huis ruikt Pieter Konijn iets heel lekkers. Wat zou het zijn? Krab maar, dan kun je het zelf ruiken! Vierkant hardkartonnen prentenboek met sfeervolle tekeningen en geurtjes. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Zintuigen
Extra onderwerp
Ruiken
Titel
Pieter Konijn : Snuf, snuf... : een krab- en snuffelboek
Auteur
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Peter follows his nose
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, © 2019
12 p. : ill.
ISBN
9789021679891 (hardback)

Besprekingen

Pieter Konijn, in de vorige eeuw getekend door Beatrix Potter, is algemeen bekend om de schattige aquareltekeningen en de heerlijke verhaaltjes. Nu de rechten van dit populaire figuurtje zijn verkocht, staat niets een commercieel gebruik meer in de weg. Boekjes met geluiden en muziek bestaan al langer; met de verschijning van dit hardkartonnen prentenboekje komt echter ook het zintuig ruiken aan bod. Op weg naar huis komt Pieter Konijn in verschillende situaties in aanraking met geuren als lavendel, een ui en een aardbei. Kleuters leren de verschillende geuren onderscheiden door aan een klein vlakje te krabben. Niet alle geuren zijn even sterk, maar o.a. de lavendel, pepermunt en de champignon zijn goed herkenbaar. De bijbehorende tekst sluit met een of twee eenvoudige zinnen per bladzijde daar goed bij aan. Jammer dat de prachtige originele tekeningen van Beatrix Potter digitaal zijn aangevuld met o.a. planten, vliegende insecten en de maan die uit papier geknipt lijken te zijn. Dit …Lees verder

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902).

Ze groeide op in een welgesteld gezin. Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de discussie over symbiose. …Lees verder op Wikipedia