Boek
Nederlands

Schuitje varen

Beatrix Potter (auteur)
+1
Schuitje varen
×
Schuitje varen Schuitje varen

Schuitje varen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tijdens een zomerse picknick bij de vijver besluit Pieter Konijn een vlot te bouwen. Zijn zusjes willen graag helpen, maar Pieter doet het liever alleen. Al gauw ontdekt Pieter dat het samen soms veel beter gaat. Oblong hardkartonnen prentenboek met sfeervolle zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Varen, Vlotten
Titel
Schuitje varen
Auteur
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Peter hops aboard
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, © 2020
[16] p. : ill.
ISBN
9789021680408 (hardback)

Besprekingen

Het lijkt Pieter Konijn een goed idee om, tijdens een zomerpicknick aan de vijver, een vlot te bouwen. Zijn drie zusjes willen helpen en hebben handige tips, maar nee, Pieter doet het alleen! Na wat zwoegen laat hij zijn vlot te water, waar het al snel misgaat. Kikker geeft hem raad: we hebben allemaal wel eens hulp nodig. Pieter gaat de zusjes helpen, die ook aan een vlot bouwen en even later varen ze met elkaar over het water met een zakdoek als zeil. Peter Rabbit, het beroemdste karakter van Beatrix Potter (sinds 1902) is nog altijd een inspiratie voor nieuwe verhalen. De boekjes zijn nog steeds volgens de oorspronkelijke opzet: klein formaat, weinig tekst en de bekende sfeervolle, vriendelijke illustraties. Het oblong hardkartonnen boekje is stevig en verzorgd, hardcover met ronde hoeken en een ruime ingebonden rug. Het motto 'samen doen' is nog altijd een actueel thema. Samen (voor-)lezen dus! Vanaf ca. 2 jaar.

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902).

Ze groeide op in een welgesteld gezin. Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de discussie over symbiose. …Lees verder op Wikipedia