Boek
Nederlands

Slaap lekker!

Beatrix Potter (auteur)
+1
Slaap lekker!
×
Slaap lekker! Slaap lekker!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Pieter Konijn slaapt met zijn drie babyzusjes samen in een kamertje. Maar Pieter wordt nu zo groot, dat hij zijn eigen slaapkamer krijgt. Daar moet hij nog wel even aan wennen. Oblong hardkartonnen prentenboek met sfeervolle, zachtgekleurde aquareltekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Knuffels, Bang zijn, Slapen
Extra onderwerp
konijnen, prentenboeken
Titel
Slaap lekker!
Auteur
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Goodnight Peter
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, © 2019
[16] p. : ill.
ISBN
9789021679808 (hardback)

Besprekingen

Pieter Konijn is te groot geworden om een slaapkamer te delen met zijn drie kleine zusjes. Moeder Konijn maakt een leuk nieuw kamertje voor hem. Maar ’s nachts hoort Pieter rare geluiden en rent hij naar zijn zusjes. Een eigen kamer is nog best eng! De volgende morgen komt moeder met een oplossing. Een nieuwe titel in een reeks hardkartonnen, oblong prentenboekjes met twee afgeronde hoeken naar de Engelse klassieker van Beatrix Potter. De sfeervolle tekeningen in pen en aquarel staan tegen een crèmekleurige achtergrond; de slotprent is over twee pagina’s afgedrukt. De tekst bestaat uit enkele regels in de verleden tijdsvorm, afgedrukt in en om de illustraties. Op een aantrekkelijke manier wordt in dit boekje een situatie geschilderd waar veel jonge kinderen mee te maken kunnen krijgen. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902).

Ze groeide op in een welgesteld gezin. Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de discussie over symbiose. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties