Boek
Nederlands

Zoek je mee? : een flapjesboek

Beatrix Potter (auteur)
+1
Zoek je mee? : een flapjesboek
×
Zoek je mee? : een flapjesboek Zoek je mee? : een flapjesboek

Zoek je mee? : een flapjesboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Benjamin zijn muts is kwijtgeraakt, gaat hij samen met neef Pieter Konijn op onderzoek uit. Zullen ze de muts vinden/ Klein hardkartonnen prentenboek met sfeervolle, zachtgekleurde illustraties, met kijkgaten en flapjes. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Zoektochten
Titel
Zoek je mee? : een flapjesboek
Auteur
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The lost hat
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789021680378 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen peuterboekje, met uitsneden en enkele flapjes, gebaseerd op de publicaties over het beroemde konijn Pieter van Beatrix Potter. Het verhaal begint meteen op het eerste schutblad. Als neefje Benjamin zijn muts kwijt is, gaat hij samen met Pieter op zoek. De twee konijntjes kijken overal en vinden de muts, nat en vies, in een plas. Gelukkig weet vrouwtje Plooi raad: ze doet de muts, en meteen ook maar de twee neefjes en hun kleren, lekker in bad. De meervoudige doorkijkjes in de eerste drie bladzijden geven zicht op de achterliggende illustraties waardoor een mooie dieptewerking ontstaat. Verderop in het boekje zijn door de gaten – ook in de flapjes – details te zien. De sfeervolle aquarelpentekeningen in zachte kleuren zijn steeds over dubbele pagina’s geplaatst. Ze staan boordevol details, die uitnodigen goed te kijken, ook achter de flapjes. De beknopte tekst staat in de verleden tijdsvorm in de afbeelding gedrukt; hier en daar staat een woord in grotere letters en vetge…Lees verder

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902).

Ze groeide op in een welgesteld gezin. Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de discussie over symbiose. …Lees verder op Wikipedia