Dvd
Nederlands

Dag juf tot morgen

Ben Sombogaart (regisseur), Tamara Bos (scenarist)
De kinderen van de Julianaschool in Rotterdam beleven na schooltijd van alles
Titel
Dag juf tot morgen / regie Ben Sombogaart ; scen. Tamara Bos
Regisseur
Ben Sombogaart
Scenarist
Tamara Bos
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
1995
Speelduur
ca. 195 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
7321931969024

Besprekingen

Deze dertiendelige televisieserie uit 1995 is gemaakt door het bekende kinderfilmduo Ben Sombogaart en Burny Bos, dat o.a. verantwoordelijk is voor de films Het zakmes, Ibbeltje en Abeltje. Het verhaal draait rond een stel kinderen van zes jaar die allemaal de Julianaschool bezoeken in de haven van Rotterdam. Na schooltijd beleven ze alledaagse avonturen met een gevonden portemonnee, een zieke cavia, een nieuw zusje, koninginnedag, enz. Verteller is Bram Vermeulen. De serie is uitgezonden door de Avro en de BRTN en door de pers goed beoordeeld: 'prachtig acteerwerk', 'ook leuk voor volwassenen'. De film won de Prix de jeunesse en de publieksprijs Cinekid 1996.

Over Ben Sombogaart

Bernard Cornelis (Ben) Sombogaart (Amsterdam, 8 augustus 1947) is een Nederlands regisseur die bekend is van veel kinderprogramma's en -films.

Biografie

Na zijn opleiding aan de Filmacademie in Amsterdam begon hij met het regisseren van de televisieserie Allemaal tuig! en Achterwerk in de kast uit 1984 en 1985. Later ging hij samenwerken met schrijver en producent Burny Bos. Met hem maakte hij in 1989 de jeugdfilm Mijn vader woont in Rio. Met de film Het Zakmes uit 1992 won Sombogaart het Gouden Kalf voor de Beste regie en een Emmy Award. Na Het Zakmes volgden meer films en televisie-series, waaronder Dag Juf, tot morgen, De jongen die niet meer praatte, Mijn Franse tante Gazeuse en Abeltje. De film Abeltje werd ook bekroond met een Gouden Kalf.

In 2002 bracht Ben Sombogaart de film De Tweeling uit naar het boek van Tessa de Loo, waarmee hij internationaal bekend werd. Het was tevens zijn eerste niet-jeugdfilm. Na Abeltje…Lees verder op Wikipedia