Boek
Nederlands
Reisverslag van verschillende reizen uit 2007 en 2008 naar Siberie͏̈, de Zuidpool, de Noordpool en Groenland.
Titel
Tegenpolen
Auteur
Bernice Notenboom
Vertaler
Janneke Zwart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Poles apart : a heartwarming journey on ice
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2010
302 p., [8] p. pl. : ill.
ISBN
9789023457930 (paperback)

Besprekingen

Reisverslagen van de poolexpedities die de Nederlandse avonturierster/journaliste in de jaren 2007 en 2008 maakte. Ze maakte reizen naar Siberië, de Zuidpool, de Noordpool en Groenland. Verbindende elementen tussen de afzonderlijke expedities zijn haar liefde voor barre ijslandschappen, haar rusteloze aard en haar bezorgdheid over de opwarming van de aarde. Een andere rode draad is het begin van een nieuwe liefdesrelatie die tegen haar voornemen in voor het nodige concentratieverlies zorgt. De verslagen zijn vaardig en in een journalistieke stijl geschreven. Bij de onderwerpen klimaatsverandering en de geschiedenis van poolexpedities vult ze haar eigen ervaring aan met achtergrondinformatie. Het aardige van verslagen van vrouwelijke poolreizigers is dat er ook ruimte is voor relativering, twijfel en praktisch ongemak in tegenstelling tot vaak über-stoere verhalen van mannelijke avonturiers. Met die aantekening dat ook Bernice Notenboom zich graag voorstaat op haar hoge bikkelgehalte. …Lees verder

Over Bernice Notenboom

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vera de Kok

Bernice Notenboom (Rotterdam, 1 juni 1962) is een Nederlands klimaatjournaliste, beroepsavonturierster en filmmaakster. Ze is met name bekend geworden door de televisieserie Klimaatjagers, die in 2013 is uitgezonden door de VPRO en door Canvas en WDR en in 45 andere landen. Ze schreef lange tijd voor National Geographic. Op 8 januari 2008 was ze de eerste Nederlandse vrouw die op ski's de Zuidpool bereikte, een tocht van 840 kilometer.

Na haar middelbareschoolopleiding volgde Bernice Notenboom een Masteropleiding Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en een Masteropleiding International Management aan de Universiteit van Denver.

Bernice Notenboom woont afwisselend in Nederland en in Canada. Na haar studie in Denver, werd ze rafting-instructeur en combineerde die baan met een baan bij Microsoft. Enige tijd later richtte zij in Utah een rafting-bedrijf, Moki Treks, op.
Haar Canadese woonplaats is Fernie, een ski-oord in Bri…Lees verder op Wikipedia