Boek
Nederlands

Springen : met ook aandacht voor endurance, voltige en buitenrijden

Britt Dekker (auteur), Esra De Ruiter (auteur), Joke Reinders (auteur)

Springen : met ook aandacht voor endurance, voltige en buitenrijden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Britt en Esra van het YouTube-kanaal PaardenpraatTV geven allerlei informatie en tips over springsport, voltige, endurance, wedstrijden rijden en het buiten rijden. Met enkele interviews en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 16 jaar.
Onderwerp
Paardensport, Paarden
Titel
Springen : met ook aandacht voor endurance, voltige en buitenrijden
Auteur
Britt Dekker Esra De Ruiter Joke Reinders
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2018
127 p. : ill.
Aantekening
Bekend van het Youtube-kanaal PaardenpraatTV
ISBN
9789045215600 (paperback)

Besprekingen

Na 'Paardenpraat'* (2016) over o.a. de aanschaf en verzorging van een rijpaard en het rijden van wedstrijden, verscheen deze uitgave. De nadruk in dit boek ligt op de springsport, voltige, endurance en het buiten rijden. Aan elk van deze thema's is een hoofdstuk gewijd, die weer is onderverdeeld in allerlei subonderwerpen. De auteurs Britt en Esra, bekend van o.a. het YouTube-kanaal PaardenpraatTV, vertellen onder meer over wat erbij komt kijken als je aan wedstrijden meedoet. Zij gaan in op o.a. de verschillende niveaus, de uitrusting van je paard, het wedstrijdterrein en de specifieke sprongen. Tussendoor staan interviews met jonge mensen die actief zijn in de paardensport. Alle informatie is beknopt, ter zake en heel toegankelijk geschreven, in een populaire maar niet kinderachtige stijl. Esra en Britt staan regelmatig op de kleurenfoto’s en geven adviezen en commentaar, dat in een gekleurd kader staat. De lay-out is aantrekkelijk met veel ruimte tussen de teksten, pagina’s in past…Lees verder

Over Britt Dekker

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Britt Geertruida Dekker (Purmerend, 24 februari 1992) is een Nederlandse presentatrice, actrice en mediapersoonlijkheid.

Levensloop

Dekker nam deel aan het RTL 5-datingprogramma Take Me Out. In 2010 werd zij gevraagd voor het televisieprogramma Echte meisjes in de jungle waarin zij als winnaar uit de strijd kwam en daarmee € 30.000,- won. Kort daarna behaalde ze haar havodiploma.

Het optreden van Dekker kreeg een vervolg toen ze samen met Ymke Wieringa een eigen online programma kreeg op het online platform van RTL genaamd RTL XL. Het programma verscheen onder de naam De zomer van Britt & Ymke. Het tweetal bezoekt hierin diverse zomerse evenementen. Diezelfde zomer bracht zij een parodie uit op de zomerhit Loca People van Sak Noel, getiteld F*cking vet. De single haalde de elfde plaats in de Single Top 100. Ook stelde Dekker een eigen dubbelalbum samen met daarop al haar favor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties