Boek
Nederlands

De zee

Bruno Remaut (auteur), Bart Vandepoele (auteur)
+1
De zee
×
De zee De zee
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Drinken vissen? Hoe zwemt een schelp? Kan de zee bevriezen? Zitten er haaien in de Noordzee? Kun je doodgaan van een kwallenbeet? Hoe ontstaat een draaikolk? En waar komt al dat zand vandaan? Antwoord op deze en andere vragen.
Onderwerp
Zee en strand, Noordzee
Titel
De zee
Auteur
Bruno Remaut Bart Vandepoele
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Oostkamp: Eskabee, 2012
[68] p. : ill.
ISBN
9789058564269 (hardback)

Besprekingen

In de reeks '100 kindervragen' verschenen ook De boerderij, Voetbal en Sterren en planeten. In De zee werden honderd vragen en antwoorden gebundeld die kinderen aan de auteurs stelden tijdens een bezoek aan het natuureducatiecentrum De Nachtegaal in De Panne.
Je krijgt het antwoord op zowel pertinente als wat onschuldigere vragen. Van 'Zit er nu meer water in de zee dan vroeger?' of 'Is onze zee echt aan het opwarmen?' (over de opwarming van de aarde) tot 'Kan ik echt de zee horen als ik mijn oor tegen een schelp houd?' of 'Hoeveel melk drinkt een babywalvis bij zijn mama?'
Omdat dit boek gebaseerd is op echte vragen uit de kindermond oogt de inhoud heel fris en spontaan. Ook de antwoorden zijn geschreven op het niveau van een jonge lezer. In eenvoudig Nederlands, in korte zinnen met nauwelijks bijzinnen en weinig al te moeilijke woordenschat, wordt hier op een zeer bevattelijke, maar toch wetenschappelijke manier informatie verstrekt.
De il…Lees verder
Hoe groot is de Noordzee? Hoe ademen vissen? Zijn die oranje bessen uit de duinen giftig? Dit boek bevat honderd kindervragen over de zee en het strand die twee medewerkers van het Vlaams Bezoekers- en Natuureducatiecentrum De Nachtegaal in de Panne verzamelden. Op elke pagina worden een of twee vragen beantwoord. Bij elke vraag staat een kort antwoord in een vrij grote letter en een kleurenfoto. Al naar gelang de soms gekleurde ondergrond is de gebruikte letter wit of zwart. De vragen zijn qua thema niet verder onderverdeeld. Het is een verzameling weetjes, zonder dat er verbanden worden gelegd. Soms wordt het kind met 'je' aangesproken, hetgeen de betrokkenheid bij de tekst vergroot. Soms zijn de zinnen wat lang. De Vlaamse oorsprong is hier en daar te merken aan de vragen en in de tekst. Maakt deel uit van de reeks ‘100 kindervragen'*. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; door onder meer de overzichtelijke en aantrekkelijke lay-out ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.