Dvd
Engels

The crown. Seizoen 2

Claire Foy (acteur), Matt Smith (acteur)
Het verhaal van de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk van 1956 tot 1963.
Titel
The crown. Seizoen 2
Acteur
Claire Foy Matt Smith
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2018
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
582 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans en andere talen
EAN
8712609638707

Besprekingen

Seizoen 2 van een historische kostuumserie, geschreven door Peter Morgan (The Queen; Frost/Nixon), met in de hoofdrol Claire Foy (Wolf Hall). Het is inmiddels 1956 en Elizabeth II krijgt te maken met de gevolgen van de Suezcrisis. Naast de problemen van het land worstelt Elizabeth met haar slechte huwelijk met prins Philip (Matt Smith) en met het liefdesleven van haar opstandige zus Margaret (Vanessa Kirby). In 1963 is het land geschokt door de affaire rond minister John Profumo en callgirl Christine Keeler, terwijl Elizabeth in verwachting is van haar vierde kind. Wilfred Takken (NRC 4-12-’17) prijst Claire Foy als ‘het hart van de serie’ en vervolgt ‘Het contrast tussen binnen- en buiten is sowieso de aantrekkingskracht van de serie: je hebt de grote historische golven in de buitenwereld, de openbare pomp and circumstance van het koninklijk huis, en daarbinnen zit een familie met al zijn privéproblemen. Je krijgt de grandeur – de somptueuze aankleding is weer verrukkelijk – maar ook…Lees verder

Over Claire Foy

Claire Elizabeth Foy (Stockport, 16 april 1984) is een Engelse actrice. Ze speelt onder meer de titelrol in de televisieserie Little Dorrit (2008) en de rol van Anna in de film Season of the Witch (2011). Tevens vertolkt ze de rol van Elizabeth II in The Crown (2016). Voor deze rol won ze in 2017 een Golden Globe voor beste actrice in een dramaserie. Een jaar later won Foy een Emmy.

Biografie

Foy werd geboren in Stockport, maar groeide op in Manchester en Leeds. Ze is de jongste uit een familie met drie kinderen. Toen ze met haar familie verhuisde naar Longwick, bezocht ze daar de Aylesbury High School. Daarna ging ze naar de Liverpool John Moores University, waar ze drama en film studeerde. Ze bezocht één jaar de Oxford School of Drama. Foy studeerde af in 2007 en verhuisde naar Peckham om daar een huis te delen met vijf vrienden van de dramaschool.

Foy was van 2014 tot 2018 gehuwd …Lees verder op Wikipedia