Cd

Il Nerone, ossia l'incoronazione di Poppea

Claudio Monteverdi (componist), Giovanni Francesco Busenello (librettist), Emanuela Galli (uitvoerder)
Toon meer
Titel
Il Nerone, ossia l'incoronazione di Poppea
Componist
Claudio Monteverdi 1567-1643
Librettist
Giovanni Francesco Busenello
Uitvoerder
Emanuela Galli  (sopraan) Roberta Mameli  (sopraan) José Maria Lo Monaco  (alt) Xenia Meijer  (mezzosopraan) Ian Honeyman  (tenor) Raffaele Costantini  (bas) Makoto Sakurada  (tenor) La Venexiana  (instrumentaal ensemble)
Dirigent
Claudio Cavina
Uitgever
Glossa, 2010
3 cd's + boekje
Oorspr. opname
2009
Aantekening
Naples manuscript version. Music attributed to Claudio Monteverdi, Francesco Cavalli, Benedetto Ferrari, Francesco Sacrati and anon. Met teksten
EAN
8424562009165
CDR
DCX5920

Over Claudio Monteverdi

Claudio Giovanni Antonio Monteverdi (Cremona, 15 mei 1567 – Venetië, 29 november 1643) was een Italiaans componist, dirigent en oorspronkelijk ook werkzaam als violist en zanger.

Monteverdi’s werk markeert de overgang van renaissance- naar barokmuziek. Hij was een groot en in zijn tijd geëerd musicus. Na een lange periode van vergetelheid wordt hij nu weer volop uitgevoerd. De door Monteverdi geschreven opera’s worden algemeen erkend als de onmiskenbare hoogtepunten, waarmee de canon van de Westerse opera begint.

Biografie en werken

Cremona en Mantua

Monteverdi werd geboren als oudste zoon in het gezin van een apotheker. Zijn jongere broer Giulio Cesare Monteverdi (1573–1630) zou ook als musicus en als zijn collega werkzaam zijn. Monteverdi was muzikaal vroegrijp: tussen 1582 en 1590 publiceerde hij vijf boeken met composities (waaronder als laatste twee boeken met vi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties