Strip
Nederlands

Harteloos

Damien Marie (scenarist), Karl T. (illustrator)
Alex en Elisa worden achterna gezeten door een stel corrupte politielui. De jongelui ontdekken, onder de informatie die Alex in de computer van zijn moeder heeft gevonden, een echt horrorscenario. De realiteit wordt nog angstaanjagender nu hij "God", de man (of organisatie) die zich heel zorgvuldig verschuilt achter zijn handlangers, op het spoor is.God heeft een handeltje opgezet in "donororganen
Extra onderwerp
thriller
Titel
Harteloos
Scenarist
Damien Marie
Illustrator
Karl T.
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
À coeur ouvert
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 2011
54 p. : ill.
ISBN
9789031431113 (paperback)

Besprekingen

Wie Met de dood op het lijf, het eerste deel van de reeks ‘God’ niet gelezen heeft, moet deze recensie nu opzijleggen. In dat verhaal waren er immers heel wat onbeantwoorde vragen en een clou helemaal achteraan, en die dragen grotendeels bij tot het leesplezier. Wie het eerste album wel gelezen heeft, weet dat de titel van dit vervolg erg cynisch is. Er moet echter meteen aan toegevoegd worden dat hij ook meerlagig is — zo simpel heeft scenarist Marie het nu ook weer niet gemaakt.
De achtervolging op Alex en Elisa blijft in volle gang en is nu grotendeels in handen genomen door politiecommissaris Dombé. In opdracht van een blijkbaar echt wel almachtige opdrachtgever, ‘God’, probeert hij de twee jongeren te vinden, vooral omwille van een usb-stick vol gevoelige informatie over orgaanhandel. Alex’ moeder, een gerenommeerde chirurge, was blijkbaar betrokken bij deze bloedbusiness, waarvoor niet bepaald gewillige — of dode — donoren gebruikt worden.
Daarom is het belangrijk dat…Lees verder