Dvd
Engels

De arend ; De wolf

David Attenborough (verteller)
Documentaires over het leven van de wolf en van verschillende soorten arenden
Onderwerp
Arenden, Wolven
Extra onderwerp
Documentaires (genre)
Titel
De arend ; De wolf / met comment. van David Attenborough
Verteller
David Attenborough
Taal
Engels
Uitgever
[Amsterdam]:: Universal Pictures, 2002
1 dvd-video
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Spaans, Portugees, Pools Ondertiteling : Nederlands, Engels BBC productie
EAN
3259190218390

Besprekingen

Onder de titel 'BBC wildlife specials' brengt Universal een serie van tien documentaires uit over dieren die tot de verbeelding spreken. De serie is gemaakt voor de BBC en wordt gepresenteerd door de bekende schrijver en filmer David Attenborough. Deze dvd bevat twee afleveringen. Omdat de wolven door de mens teruggedrongen zijn naar afgelegen, onherbergzame gebieden, is er over hun leven weinig bekend en zijn ze moeilijk te filmen. De cameramensen van de BBC wisten hen echter gedetailleerd in beeld te brengen. We zien onder andere biologen bij hun onderzoek in Noord-Canada, een troep wolven tijdens de jacht op de oersterke buffalo's, een mannetjeswolf die voor zijn jongen sneeuwhazen vangt en het opvoeden van de jongen. In de tweede film wordt aandacht besteed aan een aantal van de zestig soorten arenden die verspreid over de wereld voorkomen. We zien onder andere de apenarend in Afrika, de wigstaartarend in Australië, de Amerikaanse zeearend (het nationale symbool van de Verenigde S…Lees verder

Over David Attenborough

CC BY 2.5 - Foto van/door De originele uploader was Shojo op de Engelstalige Wikipedia

David Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker. Hij is vooral bekend door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn waardevolle prestaties opgenomen in een groot aantal orden. In 1985 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II en in 2020 wederom, voor zijn verdiensten op het gebied van televisie en natuurbehoud, vandaar mag hij zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth, maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zoons. Zijn oudste broer, Richard Attenborough, werd later bekend als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een verwo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties