Dvd
Engels

Seven worlds one planet : there's no place like earth

David Attenborough (verteller)

Seven worlds one planet : there's no place like earth

Genre:
Documentaireserie over dieren en hun gedrag, bijzondere landschappen en natuurfenomenen over heel de wereld.
Bevat
Disc 1: Antarctica, Asia
Disc 2: North America, Australia
Disc 3: Europe, North America, Africa
Titel
Seven worlds one planet : there's no place like earth
Verteller
David Attenborough
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, 2020
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
8 X circa 50 minuten
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983970526

Besprekingen

Documentaireserie van BBC Natural History Unit over dieren, natuur en landschappen in zeven werelddelen: Zuid-Amerika, Oceanië, Noord-Amerika, Antarctica, Azië, Afrika en Europa. Met indrukwekkende beelden toont de serie de diversiteit van het leven op aarde, maar ook de bedreigingen door de activiteit van de mens. Een groot opgezette serie, gepresenteerd door David Attenborough met muziek van Hans Zimmer. Bij deze serie verscheen het fotoboek ‘Zeven werelden een planeet: natuurwonderen van ieder continent’* van Jonny Keeling en Scott Alexander.

Over David Attenborough

CC BY 2.5 - Foto van/door De originele uploader was Shojo op de Engelstalige Wikipedia

David Frederick Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker. Hij is vooral bekend door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn waardevolle prestaties opgenomen in een groot aantal orden. In 1985 werd hij geridderd door Koningin Elisabeth II en in 2020 wederom, voor zijn verdiensten op het gebied van televisie en natuurbehoud, vandaar mag hij zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth, maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zoons. Zijn oudste broer, Richard Attenborough, werd later bekend als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough…Lees verder op Wikipedia