Boek
Nederlands

Elegante cupcakes

De Koekjesfee (auteur), Frank Croes (fotograaf)
Elegante cupcakes - De Koekjesfee
Een high tea, een vriendinnenavondje, een verjaardag, een huwelijk, een feestje... er zijn veel gelegenheden waarbij cupcakes voor een extra feestelijke en vrolijke noot zorgen.
Ook als persoonlijk cadeautje zijn zelfgebakken en versierde cupcakes hoogst origineel. De
Koekjesfee heeft inmiddels ten volle bewezen dat ze onverslaanbaar is in cupcake d
Onderwerp
Decoreren ; gebak
Extra onderwerp
gebak, Cakes, decoreren, Gebak (volw.)
Titel
Elegante cupcakes
Auteur
De Koekjesfee
Fotograaf
Frank Croes
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
131 p. : ill.
ISBN
9789002251825 (hardback)

Besprekingen

Met zijn felgekleurde, vierkantige harde kaft is Elegante cupcakes een ware lust voor het oog. De lay-out ziet er — net als het resultaat van de recepten die je binnenin vindt — verrukkelijk uit. De speelse kleurigheid waarmee het geheel gepresenteerd wordt, stemt de lezer niet enkel vrolijk, het geeft — in combinatie met de fijne bladspiegel — een erg verzorgde indruk.
De recepten in Elegante cupcakes vallen op door hun enorme verscheidenheid. De cupcakes zijn keurig onderverdeeld per thema; je vindt een cupcake voor elke gelegenheid, van verjaardagsfeestje tot bruiloft, maar evengoed ideeën voor bij een picknick of een avondje uit met vriend(inn)en.
Koekjesfee Karen Vangronsveld vertrekt van een eenvoudig maar degelijk basisrecept, waarop je naar hartenlust kunt variëren. Stap voor stap, en aan de hand van mooie kleurenfoto’s, zie je hoe elk kunstwerkje tot stand komt. De originaliteit van de Koekjesfee kent geen grenzen. Je vindt onder meer een gebatikte ‘hi…Lees verder
De auteur bracht eerder al enkele kookboeken op de markt over onder meer taart, koekjes en whoopies. Dit boekje valt op door zijn verscheidenheid, zowel inzake bereiden als decoreren. De cupcakes zijn onderverdeeld per thema. Er is een cupcake voor elke gelegenheid: verjaardagsfeestjes en bruiloften, maar even goed een picknick of een avondje uit met vriend(inn)en. De auteur vertrekt van een eenvoudig, maar degelijk basisrecept, waarop men naar hartelust kan variëren. Stap voor stap, en aan de hand van foto’s, wordt getoond hoe zo’n kunstwerkje tot stand komt. Haar originaliteit kent geen grenzen. Wat te denken van een gebatikte ‘hippie’-cupcake, een cupcake met kersenbloesems of handgeschilderde rozen? Het enthousiasme van de auteur werkt aanstekelijk. Deze kleurrijke, verzorgde uitgave is zowel voor mama’s als hun dochters een hebbeding. Jammer dat de nagels van de decoreerster niet overal even schoon zijn. Hardcover op (ongeveer) vierkant formaat, gedrukt in een, twee, soms drie ko…Lees verder