Cd

Running on faith

Diane Schuur (uitvoerder), Thom Rotella (uitvoerder), Ernie Watts (uitvoerder)
Toon meer
Extra onderwerp
jazz vocaal
Titel
Running on faith
Uitvoerder
Diane Schuur  (zang;piano) Thom Rotella  (gitaar) Ernie Watts  (saxofoon) Bruce Lett  (contrabas) Kendall Kay  (drums)
Uitgever
Jazzheads, 2020
1 cd
Speelduur
01:06:47
EAN
0009819124327
CDR
JFX7108

Over Diane Schuur

Diane Joane Schuur (Tacoma, Washington, 10 december 1953) is een Amerikaans jazzzangeres en -pianiste.

Biografie

Diane Schuur, die sinds haar geboorte blind is, trad op haar tiende voor het eerst op, als country-zangeres. Haar grote doorbraak kwam in 1979, toen zij door Stan Getz op het Monterey Jazz Festival werd ontdekt: de saxofonist nodigde haar uit hem bij een concert in het Witte Huis te begeleiden. In 1984 werd ze daar voor een tweede keer uitgenodigd, nu door Nancy Reagan. In 1986 en 1987 won ze een Grammy in de categorie "Beste jazzzangeres“. Op haar album Heart To Heart (1994) werkte ze samen met B.B. King, aan haar plaat Midnight (2003) werkte Barry Manilow mee.

Discografie

  • 1982 – Pilot of my destiny
  • 1984 – Deedles
  • 1985 – Schuur Thing
  • 1986 – Timeless
  • 1987 – Diane Schuur and the Count Basie Orchestra
  • 1988 – Talk…Lees verder op Wikipedia