Om een afspraakje met Ramona Flowers te krijgen, moet de 22-jarige Scott haar zeven kwaadaardige exen verslaan
Titel
Scott Pilgrim vs. the world
Regisseur
Edgar Wright
Naar het werk van
Bryan Lee O'Malley
Componist
Nigel Godrich
Acteur
Michael Cera Mary Elizabeth Winstead
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Portugees, Roemeens, Sloveens, Kroatisch, Engels voor slechthorenden
EAN
5050582768015

Andere formaten:

Besprekingen

Speelfilm van regisseur Edgar Wright (Shaun of the dead; Hot fuzz), gebaseerd op de stripverhalen van Bryan Lee O'Malley*. In de hoofdrol Michael Cera (Juno; Superbad). Scott Pilgrim, een 22-jarige werkloze jongen die speelt in een band, 'gaat' met de 17-jarige middelbare scholiere Knives Chau. Dan ontmoet hij echter letterlijk het meisje uit zijn dromen: Ramona Flowers. Om haar voor zich te winnen moet hij met haar zeven kwaadaardige ex-vriendjes het gevecht aangaan. Jann Ruyters (Trouw 25-11-'10): '(...) past zich aan aan de gamersstijl met geschreven oneliners in beeld en gestileerde, over elkaar heen buitelende Matrix-vechtpartijen. Naast Michael Cera zien we ook nog Anna Kendrick (Up in the air) en Kieran Culkin (...) in even flitsende rollen in deze uitermate hippe film. Jammer is dat zowel de valse dialogen als de vechtpartijtjes op den duur wat eentonig worden.' Voor de tieners en twintigers van de computergamegeneratie. Bevat diverse extra's.

Over Edgar Wright

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi from Sydney Australia

Edgar Wright (Poole, 18 april 1974) is een Britse regisseur, scenarist en producer bekend van onder andere Shaun of the Dead (2004), Hot Fuzz (2007) en The World's End (2013). Hij werkt regelmatig samen met de acteurs Simon Pegg en Nick Frost.

Biografie

Beginjaren

Edgar Wright werd geboren in Poole, Dorset in Engeland. Al op erg jonge leeftijd maakte hij korte films. Met zijn Super-8 camera verfilmde hij verhalen met zijn vrienden. Zo won hij een wedstrijd op televisie met een van die filmpjes.

Hij volgde les aan het Bournemouth Arts College. Nadat hij afgestudeerd was, regisseerde hij A Fistful of Fingers. De film was een parodie op enkele bekende westerns. Hoewel de komische film niet tot bij het grote publiek geraakte, werd de beginnende filmmaker opgemerkt door enkele televisieproducenten. Vanaf dan begon Wright met het schrijven en regisseren va…Lees verder op Wikipedia