Boek
Engels

A farewell to arms

Ernest Hemingway (auteur), Malcolm Bradbury (inleider)
Te midden van het oorlogsgebeuren aan het Italiaans-Oostenrijkse front in 1917/1918 bloeit een grote liefde op, waarvan het tragische einde de echo is van het'vaarwel', de oorlog toegeroepen.
Titel
A farewell to arms
Auteur
Ernest Hemingway
Inleider
Malcolm Bradbury
Taal
Engels
Uitgever
London: Everyman's Library, [2019?] | Andere uitgaves
xlv, 320 p.
ISBN
9781857151497 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Te midden van het oorlogsgebeuren aan het Italiaans-Oostenrijkse front in 1917/1918 bloeit een grote liefde op, waarvan het tragische einde de echo is van het 'vaarwel', de oorlog toegeroepen. Deze romantische tragedie van liefde in oorlogstijd is een van de succesvolste werken van Hemingway en wordt vaak tot de klassieke oorlogsromans gerekend. Opnieuw uitgegeven Amerikaans verhaal in een luxe gebonden editie met een introductie uit 1948 van de auteur zelf, een voorwoord door zoon Patrick Hemingway en een introductie door kleinzoon Seán Hemingway; achterin bijlagen met vroeger schetsen, andere einden aan het verhaal en een lijst van titels. Normale druk.

Over Ernest Hemingway

Ernest Miller Hemingway (Oak Park, 21 juli 1899 – Ketchum, 2 juli 1961) was een Amerikaans schrijver en journalist die in 1953 de Pulitzerprijs voor de literatuur won met The Old Man and the Sea en in 1954 de Nobelprijs voor Literatuur ontving. Hemingway produceerde de meeste van zijn werken tussen het midden van de jaren 1920 en het midden van de jaren 1950. Zijn sobere, uit de journalistiek ontstane schrijfstijl stond in sterk contrast met zijn imago van avonturier en zijn turbulent persoonlijk leven en zou grote invloed uitoefenen op het moderne Amerikaanse en Europese proza.

Tussen de twee wereldoorlogen werd hij de woordvoerder van de Lost Generation omdat hij in zijn vroege werk de problematiek en de mentaliteit van die generatie het best gestalte gaf. Hemingway was niet alleen actief als schrijver, maar was ook een journalist en oorlogscorrespondent, en daarnaast een avonturier, sportvisser en jager op groot wild, hetgeen tot uiting komt in de ond…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek