Blu-ray
Engels

Fantasia : the original classic

Fantasia : the original classic

In de reeks:
Doelgroep:
Alle leeftijden
Animatiefilms op klassieke muziek van Bach, Tchaikovsky, Dukas, Stravinsky, Beethoven, Ponchielli, Moussorgsky en Schubert.
Titel
Fantasia : the original classic
Taal
Engels
Uitgever
Disney Blu-ray, jaar van uitgave onbekend
1 blu-ray + 1 dvd-video
Oorspr. opname
1940
Speelduur
124 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden 2-disc special edition Speelfilm zowel op blu-ray als dvd-video
EAN
8717418295448

Besprekingen

In de Disneyklassieker 'Fantasia' uit 1940 worden acht klassieke muziekwerken van de componisten Bach, Tchaikovsky, Dukas, Stravinsky, Beethoven, Ponchielli, Moussorgsky en Schubert, visueel in beeld gebracht, met Leopold Stokowski als dirigent. De film had niet het succes dat de makers ervan verwachtten, zodat het geplande jaarlijkse vervolg uitbleef. Pas in 2000 kwam er een vervolg, getiteld 'Fantasia 2000'*. Het fragment 'De tovenaarsleerling' op muziek van Paul Dukas met Mickey Mouse wordt vaak afzonderlijk vertoond, maar het hoort echt in de complete cyclus van deze classic. '(...) an amazing achievement (...)' volgens de Movie and Video Guide. 'Een meesterwerk zonder weerga' vindt de Speelfilmencyclopedie en geeft vier sterren. De film is volledig digitaal gerestaureerd met als resultaat een schitterende beeldkwaliteit. De blu-ray bevat diverse extra's waaronder audiocommentaar van Disney-historicus Brian Sibley. Ook is de film op dvd-schijfje bijgevoegd. Vanaf circa 6 jaar.