Na de moord op een politieke balling uit Kitangi begint hoofdinspecteur Paul Gerardi een onderzoek. Hij ontdekt een samenzwering van leden van de ontbonden organisatie 'Salamander'.
Onderwerp
Diamantwereld
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Eén, © 2018
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 470 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, audiodescriptie in het Nederlands Ondertiteling: Nederlands
EAN
5413952193440

Besprekingen

Seizoen 2 van een Vlaamse thrillerserie, opnieuw geregisseerd door Frank Van Mechelen (Aspe; W. : Witse de film) en Filip Peeters in de hoofdrol. In de Brusselse Matangewijk waar veel mensen van Afrikaanse afkomst wonen wordt een politieke balling uit het ministaatje Kitangi – ooit een Belgische kolonie – vermoord. Hoofdinspecteur Paul Gerardi, een gedreven en eigengereide man, ontdekt een verband met het bezit van diamantmijnen in het staatje. Hij vermoedt dat leden van ‘Salamander’, een ontbonden geheime organisatie van zeer machtige personen in België, hierbij betrokken zijn. Wanneer Gerardi dieper in de zaak duikt, lopen zijn eigen leven en ook dat van zijn dochter Sofie (Violet Braeckman) gevaar. Tien afleveringen.

Over Frank Van Mechelen

Frank Van Mechelen is een Belgische filmregisseur.

Van Mechelen begon als regisseur van televisiereeksen, zoals Wittekerke, Ons Geluk, Heterdaad, De Mol, Engeltjes, Stille Waters, de Familie Backeljau en enkele episodes van Aspe. In 2011 regisseerde hij de reeks Salamander geschreven door Ward Hulselmans, die werd uitgezonden op één in 2013. In het voorjaar van 2013 regisseerde hij de serie Albert II, over het koningshuis.

In 2005 debuteerde hij met zijn eerste langspeelfilm De Indringer, met Koen De Bouw. In 2006 volgde De Hel van Tanger met Filip Peeters, in 2011 Groenten uit Balen, en in 2014 de film van Witse.

Filmografie

  • W. (2014)
  • Groenten uit Balen (2011)
  • De Hel van Tanger (2006)
  • De Indringer (2005)
Lees verder op Wikipedia