Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2011
1 dvd-video + bonus-dvd
Oorspr. opname
2010
Speelduur
110 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664092545

Andere formaten:

Besprekingen

De vijfde speelfilm (uit 2011) van de Belgische regisseur Geoffrey Enthoven (Meisjes; Vidange perdue) is een (tragi)komische roadmovie. Hoofdpersonen zijn drie gehandicapte vrienden van in de twintig: de cynische, vlotgebekte Philip die door een spierziekte bijna geheel verlamd is, Lars die stervende is aan een hersentumor en ook in een rolstoel zit en de zachtaardige Jozef die bijna blind is. Philip heeft gehoord dat er in Spanje een speciaal bordeel voor gehandicapten is en de drie krijgen het voor elkaar dat ze – onder het mom van een wijntour – samen op reis mogen, begeleid door een verpleger/chauffeur. Jos van der Burg (Filmkrant december '11) schrijft dat de humor soms 'uit de dikhoutzagerij' komt, maar dat daaronder de tragiek voelbaar is in een feelgood film die een breed publiek aanspreekt. Fritz de Jong (Parool 23-11-'11) concludeert: 'Terwijl de lachkant van de tragikomedie prima gedoseerd is, schiet Enthoven met de tranen nog wel eens een beetje door naar sentimentele mani…Lees verder

Over Geoffrey Enthoven

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rastrojo (DES)

Geoffrey Enthoven is een Vlaams filmregisseur en producent bij Fobic Films.

Filmografie als regisseur

  • Unseen / Invisible (televisieserie 2020)
  • Auwch 3 (televisieserie 2019)
  • Auwch 2 (televisieserie 2017)
  • Auwch 1 (televisieserie 2016)
  • Broer (2016)
  • Voor wat hoort wat (televisieserie, 2015)
  • Halfweg (2014)
  • Hasta la vista (2011)
  • Tegen de sterren op (televisieserie 2010)
  • Dag en Nacht (televisieserie, 2010)
  • Meisjes (2009)
  • Happy Together (2008)
  • Sara (televisieserie 2007)
  • Vidange Perdue (2006)
  • Wittekerke (televisieserie 2006)
  • Les Enfants de l'amour (2002)
  • De Aanspreker (1999)

Onderscheidingen

Voor Les Enfants de l'amour kreeg hij de publieksprijs in 2002 op het Internationaal filmfestival van Vlaanderen-Gent. Vida…Lees verder op Wikipedia