Cd

Twelve reasons to die

Ghostface Killah (uitvoerder), Adrian Younge (uitvoerder)
Toon meer
Extra onderwerp
pop, hiphop, Pop ; Verenigde Staten, rap
Titel
Twelve reasons to die
Uitvoerder
Ghostface Killah Adrian Younge
Uitgever
Soul Temple, 2015
2 cd's
Speelduur
01:17:51
Aantekening
Bevat de instrumentale versie
EAN
0819376011127 0856040005402
CDR
JK181041

Over Ghostface Killah

CC BY 2.0 - Foto van/door roxanne jo mitchell

Ghostface Killah, echte naam Dennis Coles (New York, 9 mei 1970) is een Amerikaanse rapper. Hij is lid van de hiphop-groep Wu-Tang Clan.

Hij heeft zijn naam overgenomen van een figuur uit de film Ninja Checkmate ook wel 'The Mystery of Chessboxing' (dit is ook de titel van een nummer van de Wu-Tang Clan op het album Enter the Wu-Tang (36 Chambers). Na de doorbraak en het grote succes van de Wu-Tang Clan begon Ghostface Killah ook aan een solocarrière, die uiteindelijk een van de meest succesvolle werd van de hele groep. Zijn eerste solo-album dat in 1996 uitgebracht werd (Ironman) werd platina in de Verenigde Staten. In 2002 zingt hij Thrilla voor de Franse dancegroep Cassius.

Discografie

Albums
  • Ironman (1996)
  • Supreme Clientele (2000)
  • Bulletproof Wallets (2001)
  • The Pretty Toney Album (2004)
  • Fishscale (2006)
  • Lees verder op Wikipedia