Boek
Spaans

El libro de Gloria Fuertes para niñas y niños

Gloria Fuertes (auteur), Jorge De Cascante (redacteur), Marta Altés (illustrator)
In de reeks:
BB; 94
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Gedichten, liedjes en verhalen met dieren in de hoofdrol. Van een ocoptus die typiste is en een kangoeroe als hulp in de huishouding tot een draak die een schrokop is. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
El libro de Gloria Fuertes para niñas y niños
Auteur
Gloria Fuertes 1917-1998
Redacteur
Jorge De Cascante
Illustrator
Marta Altés
Taal
Spaans
Uitgever
Barcelona: Blackie Books, 2019
381 p. : ill.
Aantekening
Gedichten, liedjes en verhalen met dieren in de hoofdrol. Van een ocoptus die typiste is en een kangoeroe als hulp in de huishouding tot een draak die een schrokop is. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar
ISBN
9788417059217 (hardback)

Besprekingen

Geïllustreerde bloemlezing met gedichten en verhalen met dieren in de hoofdrol, zoals een kangoeroe-hulp-in-de-huishouding, een draak-schrokop of een octopus-typiste. Afgewisseld met belevenissen van de schrijfster bv. als verslaggeefster. Achterin bijdragen van kinderen aan de door haar georganiseerde poëziewedstrijd en brieven (facsimile) die ze haar stuurden. Met bibliografie en inhoudsopgave. Gloria Fuertes’ omvangrijke productie rijkt van Canciones para niños (1952 Kinderliedjes) via La oca loca (1977 De dwaze gans) en Cocoloco Pocoloco (1985) tot Las adivinanzas de Gloria Fuertes (1998, Gloria Fuertes’ raadsels). Aanstekelijke, ontwapenende en doldwaze versjes die de fantasie de vrije loop laten, met prachtige tekeningen. Daarnaast aandacht voor levensvragen, bijvoorbeeld: hoe word je gelukkig. Ontroerend zijn de bijdragen van kinderen die dankzij Gloria dichten. Een must voor (groot)ouders met Spaanstalige (klein)kinderen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.