Boek
Nederlands

Het grote abc

Guusje Nederhorst (naar het werk van)
+1
Het grote abc
×
Het grote abc Het grote abc

Het grote abc

Guusje Nederhorst (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De duif doet een dutje op het dak, en in de herfst huppelt Pip door het gras. En wat gebeurt er bij de letter Z? ABC-boek met versjes over Woezel en Pip en hun vrienden bij elke letter van het alfabet, met paginagrote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Onderwerp
Letters
Titel
Het grote abc
Naar het werk van
Guusje Nederhorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Uitgeverij Zwijsen B.V, 2020
27 p. : ill.
ISBN
9789048737628 (hardback)

Besprekingen

Dit grote ABC-boek met stevige, gladde pagina’s neemt oudere peuters en kleuters mee door het hele alfabet, aan de hand van de bekende vriendjes Woezel en Pip en hun kameraadjes uit de Tovertuin. Op iedere pagina staat een flinke letter, wit in een gekleurd kader of gekleurd in een wit kader. Fijn is dat hiervoor de onderkast letters en niet de kapitalen worden gebruikt, aansluitend bij het leesonderwijs op school. Boven of over de fleurige illustraties met grote figuren uit de Tovertuin staat een vierregelig rijmpje (abcb). Die begint steeds met de betreffende letter van het alfabet, afgedrukt in kleur. Binnen het rijmpje komt de letter zo mogelijk ook nog veelvuldig terug ('Buurpoes is bedroefd. Waar is haar blauwe bal?') en ook in de tekeningen zijn soms nog dieren of voorwerpen met die beginletter aan te wijzen . Veel voorlezen van dit boek en het laten benoemen van de letters is een mooie stimulans voor de beginnende geletterdheid. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Over Guusje Nederhorst

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door RTL 4

Barbara Augustine (Guusje) Woesthoff-Nederhorst (Amsterdam, 4 februari 1969 – Den Haag, 29 januari 2004) was een Nederlands actrice en zangeres.

Biografie

Nadat Nederhorst haar middelbare school (achtereenvolgens mavo, havo en atheneum) had doorlopen werd zij vooral bekend met haar rol als Roos Alberts-de Jager (1992 t/m 2000) in de soap Goede tijden, slechte tijden. Daarnaast zat ze met GTST-collega's Babette van Veen en Katja Schuurman in de meidengroep Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit Ademnood, gevolgd door de hits Alles of niets, Lange nacht, Goeie dingen, Druppels en 1999X. Er kwam ook een album uit en een videoband. Na drie jaar werd de groep opgeheven. Daarna heeft ze nog diverse kleinere rollen gespeeld, onder meer in de soap Onderweg naar morgen en de series All Stars en Bon bini beach.

In 1998 trouwde Nederhorst …Lees verder op Wikipedia