Boek
Nederlands

Het op één na beste uit Het gat van de wereld

Guy Mortier (samensteller), Jeroom Snelders (samensteller), Jonas Geirnaert (medewerker)
Vaak vergeleken met slecht klaargemaakte quorn, die én smakeloos én aangebrand tegelijk kan zijn, is 'Het Gat' al jarenlang een van de vaste waarden in HUMO, naast het colofon en de tv-gids. Dit boek verzamelt de beste aanstootgevende grappen van de afgelopen zes jaar. Via fotomontages, stripverhalen en andere schimpscheuten wordt de actualiteit er in een absurd jasje gestoken. Van geridiculiseerd
Onderwerp
Humo
Extra onderwerp
cartoons, Informatieve werken
Titel
Het op één na beste uit Het gat van de wereld
Samensteller
Guy Mortier Jeroom Snelders
Medewerker
Jonas Geirnaert Jan Dircksens Hugo Matthysen Koen Braeckman Koen De Poorter Tim Op De Beeck
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2016
237 p. : ill.
ISBN
9789022333471 (hardback)

Over Guy Mortier

Guido Prudence Eugène Joseph (Guy) Mortier (Mol, 24 maart 1943) is een Vlaams journalist en televisiefiguur. Hij werd bekend als hoofdredacteur van het blad Humo tussen 1969 en 2003. Zijn bekendheid bij radioluisteraars steeg toen hij panellid was in het programma De taalstrijd en De Perschefs. Televisiekijkers kennen hem als vast panellid in Alles kan beter en van de rubriek Gefressenes Funden in het praatprogramma De laatste show.

Biografie

Jeugd

Mortier werd geboren als zoon van een onderwijzer en komt uit een gezin met vijf kinderen. Hij ging van 1955 tot 1961 naar het Sint-Jan-Berchmanscollege in Mol en studeerde tussen 1961 en 1965 Germaanse filologie aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Vroege carrière

Na zijn studies gaf hij een tijd les op een middelbare s…Lees verder op Wikipedia