Boek
Nederlands

Het geheim van de vlucht

Hajo Visscher (auteur), Wilbert Van der Steen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Ruben en Isa helpen hun Somalische vriendin Shukri met het zoeken naar haar tweelingzus Amira. De tweelingzussen raakten elkaar kwijt toen ze vanuit Somalië naar Europa vluchtten.
Titel
Het geheim van de vlucht
Auteur
Hajo Visscher
Illustrator
Wilbert Van der Steen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
180 p. : ill.
ISBN
9789044832662 (hardback)

Besprekingen

Meeslepend verhaal waarin de lezer op inlevende wijze kennismaakt met het genuanceerde, maar ook realistische verhaal van Somalische vluchtelingen in Nederland. Shukri speelt samen met Isa in het meidenvoetbalteam Be Quick. Op een dag zien Isa en Ruben Shukri lopen bij het winkelcentrum, zij draagt Somalische kledij en een hoofddoek, en reageert niet op hen. Na veel misverstanden, met een digitale foto als bewijslast blijkt dat het de tweelingzus van Shukri moet zij, die op zoek is naar haar familie. Een ingenieuze zoektocht volgt, waarin een krantenadvertentie, internet, het Jeugdjournaal en een heuse rap(song), bezoek aan Shukri's ouders, maar ook aan het vluchtelingenkamp in Calais een belangrijke rol spelen. Verhaallijn en achtergrondinformatie (o.a. vluchtelingenkampen - strijdende buurlanden - mensensmokkel) worden op een natuurlijke wijze met elkaar verweven in dit proactieve, maar tegelijkertijd ook verdrietige verhaal. Mooie paginagrote zwart-witillustraties completeren het. …Lees verder

Over Hajo Visscher

Hajo Visscher (Meppel, 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Hij groeide op in Drachten en volgde daar de onderwijzersopleiding en heeft gestudeerd in Groningen. Zijn jeugdboeken zijn verschenen bij Uitgeverij Clavis. Hij woont in Arnhem en werkt als beleidsmedewerker bij de gemeente Druten.

Bibliografie

In 2016 debuteerde hij met Verdronken geheimen. In 2017 won hij met dit boek de Hotze de Roosprijs, een prijs die jaarlijks aan de beste debuterende kinderboekenschrijver wordt uitgereikt.

In 2018 verscheen zijn tweede boek Het geheim van de vlucht.