Boek
Nederlands

Verdronken geheimen

Hajo Visscher (auteur), Wilbert Van der Steen (illustrator)
+1
Verdronken geheimen
×
Verdronken geheimen Verdronken geheimen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Ruben en Isa vinden een usb-stick in de tuin van een oude zeeman. Het verhaal dat ze lezen op de stick leidt hen er toe om op zoek te gaan naar het ware verhaal van een groep bootvluchtelingen in 1983 en wat er verder met hen gebeurd is.
Titel
Verdronken geheimen
Auteur
Hajo Visscher
Illustrator
Wilbert Van der Steen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
87 p. : ill.
ISBN
9789044827224 (hardback)

Besprekingen

Ruben en Isa vinden in de tuin van een oude zeeman een USB-stick waarop het dilemma wordt gepresenteerd waarmee de bemanning van zijn schip, in 1983, geconfronteerd werd, toen zij Aziatische bootvluchtelingen in barre omstandigheden op zee zagen drijven. De nieuwsgierige kinderen bezoeken de zeeman in het ziekenhuis, informeren bij een gevluchte vriendin, gaan naar het AZC, de rechtbank en ten slotte naar het Scheepvaartmuseum. Uiteindelijk vinden ze de waarheid over wat de zeeman meemaakte. Dit boek is niet alleen spannend, maar geeft ook informatie over de achtergrond van vluchtelingen, toen en nu. Het is roerend hoe zorgvuldig de kinderen hun onderzoek uitvoeren en steeds meer aan de weet komen. Vlot en invoelbaar geschreven, in korte zinnen met veel dialoog. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hajo Visscher

Hajo Visscher (Meppel, 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Hij groeide op in Drachten en volgde daar de onderwijzersopleiding en heeft gestudeerd in Groningen. Zijn jeugdboeken zijn verschenen bij Uitgeverij Clavis. Hij woont in Arnhem en werkt als beleidsmedewerker bij de gemeente Druten.

Bibliografie

In 2016 debuteerde hij met Verdronken geheimen. In 2017 won hij met dit boek de Hotze de Roosprijs, een prijs die jaarlijks aan de beste debuterende kinderboekenschrijver wordt uitgereikt.

In 2018 verscheen zijn tweede boek Het geheim van de vlucht.