Boek
Nederlands

Kom je dansen, boze heks?

Hanna Kraan (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Kom je dansen, boze heks?
×
Kom je dansen, boze heks? Kom je dansen, boze heks?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Haas, egel en uil hebben een geweldig idee: een groot feest in het bos. Een feest voor iedereen. Dus ook voor de boze heks. Maar je weet nooit hoe zij reageert… Prentvertelling met kleurrijke aquarellen. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Feestjes bouwen, Heksen
Titel
Kom je dansen, boze heks?
Auteur
Hanna Kraan
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789047707288 (hardback)

Besprekingen

De verhalen van de boze heks verschenen tot nu toe als voorleesbundels of luisterboek. Nu is er een prentvertelling, waarin een oorspronkelijk verhaal uit 2004 van paginagrote illustraties werd voorzien. De tekst is daarin in twee kolommen, goed leesbaar, in een groot lettertype, afgedrukt. De boze heks heeft een onvoorspelbaar humeur, maar ook haar aardige kanten, dus het is voor de dieren in het bos altijd afwachten hoe haar pet staat. En hoewel het er aan het begin van het verhaal niet best uitziet, tovert ze op het eind een prachtige taart om het feest in het bos luister bij te zetten. Het verhaal wordt tevens gedragen door de charmante illustraties, pentekeningen ingekleurd met zacht aquarel. De auteur overleed in 2011; de illustrator illustreerde al haar verhalenbundels over de boze heks. Fijn dat jonge kinderen met deze uitgave opnieuw van een van haar avonturen kunnen genieten. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als docent Italiaans.

Levensloop

Hanna Kraan wordt vlak na de Tweede Wereldoorlog (op 24 juli 1946) in Rotterdam Delfshaven geboren. Ze heeft twee broers, een oudere (Jaap) en een jongere (Henk). De kinderen groeien op in het jongenshuis van haar ouders. In haar jonge jaren speelt Hanna veel met haar kleine broer, totdat ze boeken ontdekt en begint te lezen. Ze is gegrepen door taal. En dat heeft ze niet van een vreemde, haar vader Hendrik H. Kraan schrijft drie spannende verhalen voor jongens: De smokkelexpres, De ijzeren wet en Het ivoren fregat. Na de HBS gaat Hanna naar Utrecht om Italiaans te studeren.

Begin jaren ‘70 keert ze terug naar Rotterdam en wordt docent Italiaans aan het cons…Lees verder op Wikipedia