Toon meer
Titel
La damnation de Faust
Componist
Hector Berlioz 1803-1869 (librettist)
Naar het werk van
Johann Wolfgang Von Goethe
Librettist
Almire Gandonnière Gérard De Nerval
Uitvoerder
Joyce DiDonato  (mezzosopraan) Michael Spyres  (tenor) Nicolas Courjal  (bas) Alexandre Duhamel  (bariton) Orchestre Philharmonique de Strasbourg  (orkest) Coro Gulbenkian  (koor) Les Petits Chanteurs de Strasbourg  (koor) Maitrise de l'Opéra National du Rhin  (koor)
Dirigent
John Nelson
Uitgever
Erato, 2019
2 cd's + bonus dvd-video + boekje
Oorspr. opname
Live 2019
Speelduur
02:06:58
Aantekening
Bekroning in de categorie "Opéra" (Diapason)
EAN
0190295417352
CDR
DCX7192

Over Hector Berlioz

Louis Hector Berlioz (La Côte-Saint-André, 11 december 1803 – Parijs, 8 maart 1869) was als Frans componist, muziekcriticus en dirigent een van de belangrijkste en meest vernieuwende vertegenwoordigers van de romantiek.

Levensloop

Vroege jaren

Berlioz was de zoon van een plattelandsdokter. Hij kreeg in zijn geboorteplaats (gelegen tussen Lyon en Grenoble) muzieklessen van zijn vader. Op zijn twaalfde had hij zijn eerste werkelijk muzikale ervaring toen hij tijdens zijn eerste communie het meisjeskoor hoorde zingen. In hetzelfde jaar werd hij verliefd op een meisje uit de streek, Estelle Dubœuf, dat later opnieuw een rol in zijn leven zou spelen.

In 1821 werd hij door zijn ouders naar Parijs gestuurd om er geneeskunde te studeren. Maar hij kwam er zo onder de indruk van de opera dat hij tegen de wens van zijn ouders in besloot componist te worden. Vooral de werken van Gluck waren vo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek