Boek
Nederlands

Finding Dory

Huub Dikstaal (verteller)
+1
Finding Dory
×
Finding Dory Finding Dory
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De vriendelijke en vergeetachtige vis Dory is haar ouders kwijtgeraakt. Samen met haar vrienden gaat ze op zoek. Ze beleven allerlei spannende avonturen. Prentenboek met kleurenillustraties uit de animatiefilm en cd waarop het verhaal wordt voorgelezen. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
LUI, AVV, prentenboeken, luisterboeken
Titel
Finding Dory
Verteller
Huub Dikstaal
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2016
[32] p. : ill. + cd
ISBN
9789047621560 (hardback)

Besprekingen

Dory, een Picasso Doktersvis, woont samen met haar vrienden Marlin en Nemo op het Great Barrier Reef, nadat zij haar ouders is kwijtgeraakt. Als ze besluit haar ouders te gaan zoeken, gaan haar vrienden mee. Tijdens het zoeken, beleven ze de wildste avonturen. Ze worden gevangen genomen en ontsnappen zowel in de oceaan als in buizen, aquaria en een emmer. Zelfs raken ze in de problemen als ze op een vrachtauto belanden. Het verhaal vol kleurige zeedieren is gebaseerd op de Disney-film 'Finding Dory', dat als een vervolg van 'Finding Nemo' kan worden beschouwd. Wie de film over Dory niet heeft gezien, kan moeite hebben met het volgen van het vrij ingewikkelde verhaal. Waar juist de bewegende vissen in alle kleuren een deel van de charme van de film zijn, verliest het boek veel van die aantrekkelijkheid. De tekst is ook te volgen via de bijgesloten cd. De stemmen van de verschillende dieren klinken jammer genoeg niet erg charmant, waardoor het niet makkelijk is je met de personen te ide…Lees verder

Over Huub Dikstaal

Huub Dikstaal (Eindhoven, 6 januari 1968) is een Nederlands stemacteur en dialoogregisseur.

Dikstaal leende zijn stem aan onder andere de Nederlandse versie van Dipsy uit de Teletubbies en hij is te horen in de tekenfilmseries Pokémon, Huntik, Bakugan, Yin Yang Yo!. Maar ook in Disney-animatiefilms als Mulan als Ling Dialoog, Cars als Ferrari, Fred en Jay Limo, Cars 3 als Mike Joyride, Toy Story 3 en Toy Story 4 als Woody, Wreck-It Ralph als Duncan, Surge Projector en Satan, Finding Dory als Charlie, de vader van Dory.

Daarnaast is hij actief als vertaler en regisseur van tekenfilms.

Huub Dikstaal won in 2013 de Zilveren Koe voor zijn bijdrage aan het niveau van de nasynchronisatie in Nederland.

Rollen als stemacteur (nasynchronisatie)

Lees verder op Wikipedia