Koningin Elsa wil haar zusje Anna verrassen met een perfect verjaardagsfeest. Het wordt een mooie dag, al loopt niet alles zo goed als Elsa het gepland had. Met cd waarop het verhaal wordt voorgelezen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Extra onderwerp
LUI, prentenboeken, luisterboeken
Titel
Frozen fever
Verteller
Huub Dikstaal
Uitvoerder
Noortje Herlaar  (stem) Willemijn Verkaik  (stem) Benja Bruijning  (stem) Carlo Boszhard  (stem)
Vertaler
Laura Hak
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2016
[36] p. : ill. + cd
Aantekening
Gebaseerd op de film Frozen fever
ISBN
9789047621003 (hardback)

Besprekingen

Koningin Elsa wil, ondanks haar verkoudheid, haar zusje Anna verrassen met een perfect verjaardagsfeest. Samen met Kristoff, Olaf en Sven maken ze er een mooie dag van, al loopt niet alles zo goed als Elsa het gepland had. Grappig verhaaltje naar de gelijknamige korte animatiefilm als vervolg op de populaire film 'Frozen'. Simpele, voorspelbare verhaallijn met een gezocht einde. Geschreven in de verleden tijd met afwisselend gebruik van spreek- en verteltaal. De tekst staat naast of in de grote gekleurde computeranimaties van de film. Op de cd wordt het verhaal voorgelezen door de Nederlandse stemmen uit de film en met de filmmuziek op de achtergrond. Er klinkt een geluidje wanneer je de pagina moet omslaan. Een zoetig boekje uit de Disney-stal. Om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.

Over Huub Dikstaal

Huub Dikstaal (Eindhoven, 6 januari 1968) is een Nederlands stemacteur en dialoogregisseur.

Dikstaal leende zijn stem aan onder andere de Nederlandse versie van Dipsy uit de Teletubbies en hij is te horen in de tekenfilmseries Pokémon, Huntik, Bakugan, Yin Yang Yo!. Maar ook in Disney-animatiefilms als Mulan als Ling Dialoog, Cars als Ferrari, Fred en Jay Limo, Cars 3 als Mike Joyride, Toy Story 3 en Toy Story 4 als Woody, Wreck-It Ralph als Duncan, Surge Projector en Satan, Finding Dory als Charlie, de vader van Dory.

Daarnaast is hij actief als vertaler en regisseur van tekenfilms.

Huub Dikstaal won in 2013 de Zilveren Koe voor zijn bijdrage aan het niveau van de nasynchronisatie in Nederland.

Rollen als stemacteur (nasynchronisatie)

Lees verder op Wikipedia