Boek
Nederlands
Anna gaat op zoek naar haar zus, kroonprinses Elsa, die met haar toverkracht het koninkrijk in een eeuwige winter heeft ondergedompeld. Prentvertelling met computeranimaties en cd met stemmen uit de film. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
luisterboeken, prentenboeken
Titel
Frozen
Verteller
Huub Dikstaal  (stem) Noortje Herlaar  (stem) Willemijn Verkaik  (stem) Benja Bruijning  (stem)
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2015
37 p. : ill. + cd
Aantekening
Gebaseerd op de film Frozen
ISBN
9789047617389 (hardback)

Besprekingen

De prinsessen Elsa en Anna wonen in het koninkrijk Arandelle dat door de toverkracht van Elsa verandert in een ijzig winterlandschap. Geschrokken van haar eigen krachten vlucht Elsa de bergen in. Prinses Anna is echter vastbesloten haar zus te redden. Een typisch Walt Disney-sprookje, dat gebaseerd is op de in 2013 uitgekomen succesvolle animatiefilm. Het verhaal is niet diepgaand en af en toe wat moeilijk te volgen. De verhaaltrant is direct, met weinig dialogen en totaal geen sfeertekening. De illustraties bestaan uit de bekende kleurige animatieafbeeldingen die ook in de films worden gebruikt. Bij het boek wordt een cd geleverd waarop het verhaal verteld wordt met achtergrondgeluiden en -muziek, en nog een liedje uit de film als toegift. Als meelees-cd is deze niet geschikt omdat er daarvoor te snel wordt voorgelezen. Los van het boek beluisteren kan wel. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Huub Dikstaal

Huub Dikstaal (Eindhoven, 6 januari 1968) is een Nederlands stemacteur en dialoogregisseur.

Dikstaal leende zijn stem aan onder andere de Nederlandse versie van Dipsy uit de Teletubbies en hij is te horen in de tekenfilmseries Pokémon, Huntik, Bakugan, Yin Yang Yo!. Maar ook in Disney-animatiefilms als Mulan als Ling Dialoog, Cars als Ferrari, Fred en Jay Limo, Cars 3 als Mike Joyride, Toy Story 3 en Toy Story 4 als Woody, Wreck-It Ralph als Duncan, Surge Projector en Satan, Finding Dory als Charlie, de vader van Dory.

Daarnaast is hij actief als vertaler en regisseur van tekenfilms.

Huub Dikstaal won in 2013 de Zilveren Koe voor zijn bijdrage aan het niveau van de nasynchronisatie in Nederland.

Rollen als stemacteur (nasynchronisatie)

Lees verder op Wikipedia