Boek
Nederlands

Olaf's Frozen avontuur

Huub Dikstaal (verteller), Carlo Boszhard (uitvoerder), Willemijn Verkaik (uitvoerder)
Terwijl Anna en Elsa op het kasteel van Arendelle blijven, gaat sneeuwpop Olaf op zoek naar kersttradities. Prentenboek met verhaal en illustraties gebaseerd op de korte animatiefilm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Olaf's Frozen avontuur
Verteller
Huub Dikstaal
Uitvoerder
Carlo Boszhard  (stem) Willemijn Verkaik  (stem) Noortje Herlaar  (stem) Benja Bruijning  (stem) Tony Neef  (stem)
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2017
[32] p. : ill. + cd
ISBN
9789047624349 (hardback)

Besprekingen

De kersttijd in Arendelle breekt aan. In het kasteel zijn geen tradities. Daarom gaan Olaf de sneeuwpop en Sven het rendier op zoek naar tradities in het land. Ze vinden van alles maar helaas gaat onderweg de slede verloren. Complex verhaal dat nogal wat voorkennis veronderstelt van de personages en de omgeving. De tekst is te beluisteren op een bijgeleverde cd, met de stemmen uit de film. Daarmee komt er meer sfeer in het verhaal en zijn de wat kromme zinnen (door de vertaling?) minder opvallend. Veel tekst in schreefletter; duidelijke druk. Soms wordt een zin benadrukt door een afwijkend lettertype in hoofdletters en kleur. Pastelkleurige illustraties gebaseerd op de animatiefilm. Vierkant formaat. Op het omslag een kind dat een snoepstok geeft aan Olaf. 'Lees & luisteboek' gebaseerd op de populaire Disney-film. Tegelijkertijd verscheen in dezelfde uitvoering een deel gebaseerd op de animatiefilm 'Coco' en nog een deeltje over Frozen als Gouden Boekje*. Voorlezen en meeluisteren voo…Lees verder

Over Huub Dikstaal

Huub Dikstaal (Eindhoven, 6 januari 1968) is een Nederlands stemacteur en dialoogregisseur.

Dikstaal leende zijn stem aan onder andere de Nederlandse versie van Dipsy uit de Teletubbies en hij is te horen in de tekenfilmseries Pokémon, Huntik, Bakugan, Yin Yang Yo!. Maar ook in Disney-animatiefilms als Mulan als Ling Dialoog, Cars als Ferrari, Fred en Jay Limo, Cars 3 als Mike Joyride, Toy Story 3 en Toy Story 4 als Woody, Wreck-It Ralph als Duncan, Surge Projector en Satan, Finding Dory als Charlie, de vader van Dory.

Daarnaast is hij actief als vertaler en regisseur van tekenfilms.

Huub Dikstaal won in 2013 de Zilveren Koe voor zijn bijdrage aan het niveau van de nasynchronisatie in Nederland.

Rollen als stemacteur (nasynchronisatie)

Lees verder op Wikipedia