Vaiana hoort van grootmoeder Tala het verhaal over hun moedereiland Te Fiti. Een boze geest stal het eilandhart. Ondanks het verbod van haar vader, besluit Vaiana de oceaan op te gaan en het hart terug te plaatsen. Met cd met het verhaal en muziek uit de film. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Vaiana
Verteller
Huub Dikstaal
Uitvoerder
Marjolijn Touw  (stem) Has Drijver  (stem) Vajèn Van den Bosch  (stem) René Van Kooten  (stem)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, © 2016
[32] p. : ill. + cd
Aantekening
Gebaseerd op de film Vaiana
ISBN
9789047622871 (hardback)

Besprekingen

Vaiana, dochter van het stamhoofd in Polynesië, hoort van grootmoeder Tala het verhaal over het moedereiland Te Fiti. Een boze geest stal het eilandhart. Ondanks het verbod van haar vader besluit Vaiana de oceaan op te gaan en het hart terug te plaatsen, met hulp van de halfgod Maui. Zal ze daarin slagen? Dit boek over de strijd tussen goed en kwaad is gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm. Kinderen kunnen meelezen op de bijbehorende cd met muziek en stemmen uit de film. Het verhaal is ondanks de vertellerstekst zonder voorkennis lastig te volgen: veel namen, veel lange zinnen, veel clichés als 'vurig hopen', 'eeuwig duren' en 'zegevierend terugkeren'. Door de vertelstijl is het weinig spannend (‘Vaiana stuurde de boot richting een smalle kloof. Te Ka [boze geest] probeerde haar tegen te houden, maar ze was hem te snel af’). Wat kinderen zal aanspreken is de moed van de heldin en de veelkleurige, vaak paginavullende illustraties die de magische fantasiewereld verbeelden, met o.a. de…Lees verder

Over Huub Dikstaal

Huub Dikstaal (Eindhoven, 6 januari 1968) is een Nederlands stemacteur en dialoogregisseur.

Dikstaal leende zijn stem aan onder andere de Nederlandse versie van Dipsy uit de Teletubbies en hij is te horen in de tekenfilmseries Pokémon, Huntik, Bakugan, Yin Yang Yo!. Maar ook in Disney-animatiefilms als Mulan als Ling Dialoog, Cars als Ferrari, Fred en Jay Limo, Cars 3 als Mike Joyride, Toy Story 3 en Toy Story 4 als Woody, Wreck-It Ralph als Duncan, Surge Projector en Satan, Finding Dory als Charlie, de vader van Dory.

Daarnaast is hij actief als vertaler en regisseur van tekenfilms.

Huub Dikstaal won in 2013 de Zilveren Koe voor zijn bijdrage aan het niveau van de nasynchronisatie in Nederland.

Rollen als stemacteur (nasynchronisatie)

Lees verder op Wikipedia