Boek
Meertalig

Correspondances #1 : Ronny Delrue

Een selectie, vooral gericht op het menselijk lichaam, uit de duizenden tekeningen van de Belgische kunstenaar Ronny Delrue (1957). Met begeleidende teksten van drie verschillende auteurs over de tekeningen.
Onderwerp
Delrue, Ronny
Titel
Correspondances #1 : Ronny Delrue
Auteur
Inge Braeckman Philippe Van Cauteren Frits De Coninck Herman Parret Mark Sadler
Taal
Meertalig, Nederlands, Frans
Uitgever
Lichtervelde: Hannibal, 2019
303 p. : ill.
Aantekening
Publicatie ter gelegenheid van de tentoonstellingen onder andere te Gent (S.M.A.K.) van 26 oktober 2019 tot 19 januari 2020 en te Brussel (Centrale for Contemporary Art) van 14 november 2019 tot 14 maart 2020
ISBN
9789463887069 (paperback)

Besprekingen

De Belgische kunstenaar Ronny Delrue (1957) tekent bijna dagelijks. Drie verschillende auteurs geven hun persoonlijke analyse van een aantal geselecteerde tekeningen. Wat drijft de kunstenaar? Wat laat hij zien en wat laat hij weg? En vooral, wat wil hij vertellen? De auteurs hebben allemaal een verschillende achtergrond. Achtereenvolgend komen een kunsthistoricus, een hoogleraar en een kunstenaar aan het woord, die hun eigen licht laten schijnen over de tekeningen. De beschrijvingen geven een onverwachte diepgang aan de ogenschijnlijk onafgemaakte en simpele tekeningen. Het maakt dat je als lezer zelf ook gaat kijken en je eigen interpretatie geeft aan het beeld. De beelden spreken eigenlijk het meest zonder uitleg. Misschien dat daarom Delrue zelf niet aan het woord komt in het boek. Bevat vele tekeningen. Voor liefhebbers van het expressionistische kunst en deze kunstenaar in het bijzonder. Uitgave bij een tentoonstelling in het Stedelijk Museum Gent.

Suggesties