Boek
Nederlands

De roep van de wildernis

Jack London (auteur), Margot Bakker (vertaler)
De strijd om het bestaan van een half-wilde sledehond in Canada die de roep van de wildernis niet kan weerstaan en leider van een groep wolven wordt
Onderwerp
Dieren, Honden, Wolven
Titel
De roep van de wildernis
Auteur
Jack London
Vertaler
Margot Bakker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The call of the wild
Uitgever
Amsterdam: L.J. Veen Klassiek, 2018 | Andere uitgaves
125 p.
ISBN
9789020415629 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Klassieke roman, oorspronkelijk uitgegeven in 1903, van de Amerikaanse auteur Jack Londen (1876-1916). De legendarisch sterke hond Buck, een kruising tussen een sint-bernard en een Schotse herder, leidt de eerste vier jaren van zijn hondenleven het leven van een rasechte aristocraat bij zijn schatrijke meester, totdat hij wordt gestolen en wordt ingezet bij de barre pooltochten van goudzoekers. Buck vecht voor zijn bestaan in een meedogenloze wereld, ten slotte volgt hij zijn oerinstincten en verkiest de wildernis boven de wereld der mensen. Een meeslepend verhaal.

Over Jack London

Jack London, pseudoniem van John Griffith Chaney (San Francisco, Californië, 12 januari 1876 - Glen Ellen, Californië, 22 november 1916), was een Amerikaans schrijver van romans en korte verhalen.

Leven en werk

London was de onwettige zoon van de Ierse astroloog William Henry Chaney en nam de naam aan van zijn stiefvader. Hij groeide op bij de haven van Oakland en leidde daar een avontuurlijk jeugdleven, waarbij hij vaak mee uit varen ging op zee, een periode die hij later verwerkte in The Cruise of the Dazzler (1902).

London genoot slechts beperkt scholing, was grotendeels autodidact, monsterde in 1893 aan op een walvisvaarder en voer naar Japan. Vier jaar later trok hij als gouddelver naar Klondike. Het woeste landschap en het ruige leven van Alaska leverden hem stof voor zijn eerste verhalen, die hij vanaf 1898 begon te publiceren. Zijn bundel The Son of the Wolf (1900) had groot succes. Kor…Lees verder op Wikipedia