Dvd

Les contes d'Hoffmann

Jacques Offenbach (componist), Jules Barbier (librettist), Michael Spyres (uitvoerder)
Titel
Les contes d'Hoffmann
Componist
Jacques Offenbach 1819-1880
Librettist
Jules Barbier
Uitvoerder
Michael Spyres  (tenor) Kathleen Kim  (sopraan) Natalie Dessay  (sopraan) Laurent Naouri  (bas) Cor del Gran Teatre del Liceu  (koor) Orquesta Sinfónica del Gran Teatre del Liceu  (orkest)
Dirigent
Stéphane Denève
Regisseur
Laurent Pelly
Uitgever
Erato, 2013
2 dvd-video's + boekje
Oorspr. opname
2013
Speelduur
03:03:00
Aantekening
Ondertiteling: Engels, Frans, Duits, Spaans, Catalaans, Italiaans
EAN
0825646369140
CDR
DCD1285

Over Jacques Offenbach

Jacques Offenbach, geboren als Jakob Offenbach, (Keulen, 20 juni 1819 — Parijs, 5 oktober 1880) was een Franse componist en cellist van Duits-Joodse afkomst. Hij geldt als een van de scheppers van de operette (een Duitse term die hijzelf nooit gebruikte). Maar hij heeft ook een opera geschreven, die nog steeds repertoire houdt: Les contes d'Hoffmann. Het werd zijn zwanenzang, die bij zijn overlijden nog onvoltooid was.

Leven

Tot 1848

Jakob Offenbach was de op een na oudste zoon van de joodse kantor Isaac Juda Offenbach. Zijn vader had de familienaam Eberst laten veranderen in Offenbach (hij kwam uit Offenbach am Main). Hij leerde eerst viool en later cello te spelen; met zijn zus Isabella (piano) en broer Julius (viool) vormde hij een trio dat optrad in logementen. In 1833 liet zijn vader hem met zijn broer Julius naar Parijs gaan. Hoe jong hij toen ook was, hij …Lees verder op Wikipedia

Suggesties