Fotoboek gebaseerd op de gelijknamige Franse film over het dierenleven in de zeee͏̈n.
Extra onderwerp
zeeflora
Titel
Ωceans / gebaseerd op de film van Jacques Perrin en Jacques Cluzaud ; tekst van François Sarano en Stéphane Durand
Regisseur
Jacques Perrin Jacques Cluzaud
Auteur
François Sarano Stéphane Durand
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Océans
Parallelle titel
Oceans
Parallelle titel
Jacques Perrin presenteert Ωceans
Editie
1
Uitgever
Breda: House of Knowledge, 2010
319 p. : ill.
ISBN
9789085107965 (hardback)

Besprekingen

Naar aanleiding van de gelijknamige Franse film van Jacques Perrin en Jacques Cluzaud* verscheen dit luxueus uitgevoerde boek, in een kloek formaat en gedrukt op zwaar kunstdrukpapier. Het is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het leven in de zee. De opbouw is thematisch per diergroep. Franse teksten laten zich soms moeilijk vertalen, ook hier doet op vele plaatsen de tekst wat gedrongen en bombastisch aan. Maar dat hindert niet echt, omdat de vaak spectaculaire foto's het belangrijkst zijn. Het is vooral een kijkboek van niveau. Toch ook hier een paar missers: wat ‘plankton’ wordt genoemd, is in feite in de meeste gevallen ‘nekton’, een term, die overigens in het boek niet voorkomt. Soorten worden beschreven met een ‘identiteitsbewijs’, wat in de biologie niet gebruikelijk is en bij scholieren wellicht tot misverstanden kan leiden. Maar toch, buiten deze mineure tekortkomingen zal het boek de lezer uren lang kunnen boeien met de vele prachtige foto’s. De foto’s zijn vaak…Lees verder

Over Jacques Perrin

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Jacques Perrin (Parijs, 13 juli 1941 – aldaar, 21 april 2022) was een Frans acteur, regisseur en filmproducent. Een van zijn bekendste filmrollen was die van de oudere Salvatore in de Italiaanse dramafilm Nuovo cinema Paradiso.

Filmografie

Acteur (selectie)

  • 1958: Les Tricheurs (Marcel Carné)
  • 1960: La Ragazza con la valigia (Valerio Zurlini)
  • 1962: Cronaca familiare (Valerio Zurlini)
  • 1963: La corruzione (Mauro Bolognini)
  • 1965: La 317e Section (Pierre Schoendoerffer)
  • 1965: Compartiment tueurs (Costa-Gavras)
  • 1966: La Ligne de démarcation (Claude Chabrol)
  • 1967: Les Demoiselles de Rochefort (Jacques Demy)
  • 1967: Un homme de trop (Costa-Gavras)
  • 1969: Z (Costa-Gavras)
  • 1969: L'invi…Lees verder op Wikipedia