Dvd
Nederlands

De onderwaterwereld

Jacques-Yves Cousteau (regisseur)
Onderzoeker Jacques-Yves Cousteau en de bemanning van de Calypso onderzoeken wrakken van de Japanse vloot en koraalriffen
Titel
De onderwaterwereld / regie Jacques-Yves Cousteau
Regisseur
Jacques-Yves Cousteau
Taal
Nederlands
Parallelle titel
The undersea world
Uitgever
[Leeuwarden]:: Digital-XL, 2003
1 dvd-video
Speelduur
98 min.
Aantekening
Bevat : De lagune der verdwenen schepen ; Mysterien van de verborgen riffen Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Paralleltitel ontleend aan houder Remastered ed.
EAN
8713747037131

Besprekingen

Jacques-Yves Cousteau (1910-1997) was een bekende onderzoeker en pionier van de onderwaterfilms. Samen met de bemanning van het schip Calypso maakte hij wetenschappelijke expedities naar alle delen van de wereld en ijverde hij voor het behoud van het zeemilieu. Bij het Nederlandse publiek is hij vooral bekend door zijn televisiedocumentaires. De twee films op de dvd 'De onderwaterwereld' dateren uit 1977-1981. In 'Lagune der verloren schepen' gaan Cousteau en zijn duikers op onderzoek bij scheepswrakken van de Japanse vloot die sinds de Tweede Wereldoorlog in een lagune liggen van het eiland Truk (Micronesië). 'Mysteriën van de verborgen riffen' is gefilmd bij de koraalriffen van Jamaica. We maken kennis met allerlei bijzondere levensvormen.

Over Jacques-Yves Cousteau

Jacques-Yves Cousteau (Saint-André-de-Cubzac, 11 juni 1910 – Parijs, 25 juni 1997) was een Franse marineofficier, ontdekkingsreiziger en onderzoeker, die de zee bestudeerde en alle daarin voorkomende levensvormen. In Frankrijk was hij bekend onder de naam le commandant Cousteau ("Commandant Cousteau"), buiten Frankrijk als Jacques Cousteau of kapitein Cousteau. Hij is onderscheiden met Franse onderscheidingen als Commandeur de l'ordre national de la Légion d'honneur en het Grand-Croix de l'ordre national du Mérite.

Biografie

Jaren voor 1940

Hij werd toegelaten op de École navale (maritieme academie) in Brest en werd officier van de Franse marine, die hem de mogelijkheid gaf zich te wijden aan onderwaterexperimenten. Cousteau trouwde in 1937 met de 18-jarige Simone Melchior. Zij was niet alleen zijn echtgenote maar ook zijn businesspartner en de eerste vrouwel…Lees verder op Wikipedia